2nd dec.

Cine vine să deguste noua bere Bergenbier ALE?

Update cu hipermarketurile unde poţi degusta noua bere Bergenbier ALE: 

Poți să deguști și tu noul Bergenbier ALE în barul special amenajat din Carrefour Berceni, Carrefour Băneasa, Carrefour Constanța, Carrefour Brăila, Carrefour Brașov și Carrefour Cluj-Napoca.

Eu am degustat deja noua bere Bergenbier ALE, săptămâna trecută, în Carrefour Berceni, din București. Hai, să vă povestesc cum puteţi face şi voi lucrul ăsta!

Iniţial, am intrat în Carrefour Berceni pentru câteva cumpărături, cu ai mei. Evident, ca de fiecare dată, paşii mă poartă către raionul cu bere. Aşa funcţionăm noi, bărbaţii, cred. E un magnet, ceva.

6Ajung la raionul cu bere şi mă tamponez de un frigider cu bere mai special, plin cu berea asta nouă de tip ALE, un frigider a cărei uşă am crezut că e transparentă, în primele momente, dar nu era. Era un frigider care în loc de uşă avea un display ca un televizor, unde rula un clip. Ăsta e!

5La capătul raftului am dat nas în nas și cu un proiector interesant ce rula alt clip, cu explicaţii despre berea tip ALE. Cam aşa arăta!

După ce am ieşit cu cumpărăturile, cu o poftă cât China de bere, pe culoarul din faţa caselor de marcat ce să vezi? Un fel de bar branduit cu Bergenbier ALE, acoperit.

Nu apuc să mă mir prea tare, pentru că o tipă iese din interior şi mă invită la o degustare. Deja începusem să-mi umezesc buzele, pentru că – v-am spus – aveam o poftă… Şi am intrat. Acolo m-a întâmpinat un tip îmbrăcat foarte elegant, cu mănuşi albe, un butler, cum s-a prezentat (scuze, i-am uitat numele), şi care mi-a turnat un pahar rece de bere ALE, însoţit de câteva explicaţii despre acest tip de bere.

1

Ce să zic, mi s-a părut interesantă experiența din Carrefour. Și, bineînțeles, cel mai tare mi-a plăcut că nu am așteptat până acasă să gust tipul acesta nou de bere, care e diferită de ce știm ca bere în România. Are un gust deosebit, am aflat că vine de la un altfel de drojdie folosită și de la temperatura mai ridicată în timpul fermentării.

Ei, un mic răsfăţ. Doar pentru mine :). Aş mai fi stat preţ de măcar încă un pahar, dar trebuia să ajungem neapărat în altă parte.

Ce e berea ALE?

Noul sortiment de bere de la Bergenbier este prima bere de tip ALE produsă şi distribuită la nivel naţional în România. Deşi are o culoare arămie, berea Bergenbier ALE este o bere blondă, creată după o rețetă originală, folosind o drojdie specială de tip ALE, adică o drojdie de fermentație superioară.

La „carte“ scrie aşa: „Procedeul de producţie al berii Bergenbier ALE, diferit de cel al unei beri de tip Lager, precum şi tipul special de drojdie folosit, determină caracteristicile produsului: un gust deosebit, o culoare de chihlimbar, un corp plin și o spumă bogată.

Pot să vă zic că e chiar pe gustul meu, pentru că se simte puţin caramel datorită fructozei, exact cum îmi place mie. În plus, gustul te duce un pic cu gândul la berea nefiltrată.

Berea aceasta este în ediţie limitată. Am înţeles de la butlerul de ieri că se va vinde până prin februarie 2016, şi atât.

Oricum, până pe 30 decembrie puteţi avea o surpriză plăcută la cumpărături dacă aveți noroc să ajungeți într-unul dintre magazinele care au booth-uri din acestea. Aud că sunt mai multe hypermarketuri care le vor avea.

Hai, noroc!

Dacă vrei, poţi primi în fiecare dimineaţă, direct pe adresa ta de e-mail, ultimul articol de pe blogul claudiuciobanu.eu.

Introdu adresa de e-mail în câmpul „Abonare RSS” din dreapta-sus

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.