19th nov.

Episodul cu numărul 15 din #masinadefamilie – Citroen C4 Picasso

1

Maşina pe care am avut-o în teste în episodul cu numărul 15 din proiectul #masinadefamilie a fost noul Citroen C4 Picasso, într-un test drive de oraş, dacă vreţi. L-am scos un pic şi pe autostrada A1 dar, cu totul, de data asta nu am făcut foarte mulţi kilometri.

Modelul pe care l-am avut în test a fost Citroen C4 Picasso hatchback, 1,6 E-HDI, 115 CP, cu o cutie manuală cu 6 trepte şi echiparea de top INTENSIVE.

Faţă de precedentul model Citroen pe care l-am condus, Citroen C4 Cactus, Picasso este o maşină mult mai legată, mai solidă, mai stabilă si în acelaşi timp mult mai receptivă.

Apropo de ţinuta de drum, „noua platformă modulară “EMP2” oferă două avantaje majore noului Citroën C4 Picasso în ceea ce priveşte comportamentul rutier: greutate scăzută şi un centru de greutate coborât. Ambele permit în mod special crearea unui nou echilibru între un confort de neegalat şi o ţinută de drum mai agilă şi mai receptivă.”

Ce mi-a plăcut:

  • parasolare culisante. E prima oară când văd aşa ceva şi se potrivesc foarte tare, dată fiind suprafaţa foarte generoasă a parbrizului care se întinde până aproape deasupra capului. Parbrizul panoramic este şi atermic
  • oglinzi laterale autoreglabile pentru asistenţa la marsarier – odată ce ai introdus în marsarier, oglinzile îşi modifică unghiul şi se orientează către partea de jos, pentru o mai bună vizibilitate. La închiderea centralizată a maşinii, aceste se şi pliază automat
  • spaţiul foarte mare, atât pe înăltime, cât şi în lateral la care se adaugă o poziţie foarte înaltă de condus ceea ce creşte vizibilitatea. În ciuda înălţimii, noul Picasso nu are deloc balans, acel balans specific unor maşini înalte
  • oglinda supraveghere copiii este o oglindă de dimensiuni mai mici, poziţionată sub cea obişnuită şi orientată către bancheta din spate, să îi poţi supraveghea cum se cuvine pe cei mici 🙂
  • 2 conexiuni USB ceea ce e perfect pentru familia noastră ţinând cont că noi folosim stick-urile USB şi că avem preferinţe muzicale diferite
  • frâna de staţionare cu activare automată – nu e ceva nou, evident, dar o apreciez mereu la o maşină
  • proiectoarele de ceaţă au şi funcţia cornering, adică acestea luminează zona închisă la virajele strânse
  • pachet park Assist ce cuprinde senzor de parcare faţă şi spate + măsurareaa spaţiului de parcare disponibil + supraveghere unghi mort

Ziua cu cele mai multe reduceri din an

Ce nu mi-a plăcut:

Cotierele rabatabile pentru locurile din faţă au dimesiuni prea mici, sunt prea înguste să-ţi ofere un sprijin eficient pentru mână, mai ales că este un model cu o cutie manuală, iar mâna dreaptă „cere” o cotieră mai lată.

Confort

Noul Citroen C4 Picasso este prin excelenţă o maşină de familie, spaţiul la interior fiind mai mult decât generos. Cele 3 locuri din spate sunt individuale, cu ajustări pe dâncime şi se rabatateză individual. Locul pentru picioare este cel mai mare dintre toate modelele testate în cadrul proiectului #masinadefamilie. Poate doar MCV-ul de la Mercedes-Benz să îl aibă mai mare dar vorbim de altă clasă.

Da, am avut măsuţe rabatabile în spatele scaunelor din faţă, iar fetele au fost foarte încântate. Cam asta e una dintre primele întrebări ale fetelor, mai ales a celei mici: „Tati, avem măsuţe în spate? Dar cotieră?” 🙂

Locurile din spate beneficiază şi de aeratoare cu buton on/off şi direcţionare flux aer. Era normal, aş spune, la dimensiunile lui Picasso. De asemenea, scaunele din faţă au şi 2 prize de 12V, în spatele celor două scaune de la geam, stânga-dreapta. Perfect pentru Ana mea.

Vizibilitatea este una la fel de bună, parbrizul având dimensiuni generoase, iar montanţii care încadrează geamurile laterale sunt foarte subţiri.

Siguranţă

Pe lângă acea oglindă mică de care v-am povestit mai sus, Pachetul Child al noului Picasso mai conţine şi storuri de geam pentru geamurile lateral-spate.

IMG-0683

Alături de sistemele de siguranţă ABS, REF, AFU, ESP, ASRperfo (control al tracţiunii), noul Citroen C4 Picasso are airbag-uri frontale pentru şofer şi pasager, două airbag-uri laterale şi două airbag-uri cortină.

Centurile de siguranţă pentru locurile din spate sunt cu prindere în 3 puncte şi este disponibil şi sistemul Isofix cu prindere tot în 3 puncte. Decuplarea centurilor de siguranţă pe locurile din spate este semnalizată sonor şi vizual, în bord.

Utilitate

Portbagajul are o capacitate de 537 de litri, evident încăpător mai ales pe înălţime, iar dacă scaunele de pe rândul doi sunt împinse la maxim, capacitatea creşte la 630 de litri. Aceste capacităţi cuprind spaţiul de sub policioară (tabletă), care odată înlăturată măreşte si mai mult portbagajul.

Din punct de vedere spaţii de depozitare, noul Picasso are două sub scaunele din faţă, buzunare cu plasă în spatele scaunelor din faţă, sub măsuţele rabatabile, un spaţiu ca un torpedou sub bord, pe linia mediană care ascunde printre altele şi zona de conectare (USB-ul, priza de 12 V şi auxiliarul) şi se închide, un alt spaţiu care se închide situat între scaune, clasicul torpedou şi buzunarele obişnuite din fiecare uşă.

Consum

Capacitatea rezervorului este de 55 de litri, iar pentru ca nu am avut cum să fac acel calcul băbesc pe care îl fac de fiecare dată, o să menţionez aici consumul specificat în „cartea” lui Picasso şi anume de 4,0%, în regim de rulare mixt.

Preţ pentru echiparea Intensive: începând de la 25.532 €, TVA inclus

Ultimul test drive din cadrul proiectului #masinadefamilie: Toyota Avensis.

Proiectul #masinadefamilie, episodul 15, este susţinut de către Kooperativa 2.0 (suport Social Media),F64 (foto & video) şi Citroen.

Dacă vrei, poţi primi în fiecare dimineaţă, direct pe adresa ta de e-mail, ultimul articol de pe blogul claudiuciobanu.eu.

Introdu adresa de e-mail în câmpul „Abonare RSS” din dreapta-sus

Comments (1)
  • O masina super buna! Nu sunt priceputa in domeniul autoturismelor, insa de curand si-a achizitionat-o o prietena si mi-a prezentat-o in amanunt. Foarte mult spatiu, foarte mult confort, usor de condus si consumul este destul de redus. Singurul inconvenient ar fi pretul, nu e ceva usor de achitat insa daca iti permiti sa o cumperi cumva, economiile se vor vedea pe parcurs. Mai mult de-atat, ei i-a fost comunicat faptul ca este o masina rezistenta si durabila, deci n-o sa aibe prea multe probleme cu ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.