18th nov.

Filmul Jocurile Foamei: Revolta – partea a doua are premiera vineri, 20 noiembrie

Afis-Jocurile Foamei - Revolta Partea a doua

Îmi era dor de un film vizionat la iMAX, în aşteptarea blockbuster-ului Star Wars, episodul 7 ce va avea premiera pe la mijlocul lunii decembrie, iar Jocurile Foamei: Revolta – partea a doua m-a introdus din nou în stare. Nimic nu se compară cu un film văzut în format iMAX 3D.

Cu toate acestea, Jocurile Foamei: Revolta – partea a doua, filmul pe care l-am vizionat ieri în avanpremieră, nu se ridică la nivelul unei vizionări în acest format, scenele care ar fi contribuit la calitatea spectacolului, adică cele cu efecte speciale fiind destul de puţine.

Multitudinea scenelor statice, excesul de dialog şi lipsa de dinamicitate au făcut ca un film de aventură/SF, de la care am avut multe aşteptări, dat fiind formatul 3D iMAX, să nu mă satisfacă la fel de mult ca altele. Cadrele, în schimb, sunt senzationale.

Firul plictisitor al evenimentelor este întrerupt rareori de scene dramatice de acţiune, şi chiar dacă acestea sunt puţine, apar brusc, pe neaşteptate, ca în filmele de groază, momente când te mai trezeşti din amorţeală.

Trecând prin tot scenariul cu intrigi, momente tensionate şi întorsături de situaţie, la final, mesajul este unul singur şi anume că întotdeauna iubirea va învinge, un final neaşteptat pentru mulţi, dat fiind firul evenimentelor.

Pentru cei care au urmărit cele 3 filme din franciza Lionsgate, Jocurile Foamei: Revolta – partea a doua e un must, e o continuare a poveştii şi o evoluţie a personajului principal Katniss, interpretat de Jennifer Lawrence, de la puştoaica speriată şi independentă din primul film, la femeia matură şi conştientă de sine şi de rolul său din ultima producţie.

De reţinut:

Cu o zi înainte de premiera oficială a ultimei părţi din franciză, Cinema City dă startul maratonului cinematografic “Jocurile foamei: Revolta”, oferindu-le iubitorilor de film posibilitatea de a viziona întreaga serie “Revolta”, partea 1 şi partea 2, exclusiv joi, 19 noiembrie, la un preţ special: 28 de lei în Bucuresti şi 25 de lei în restul ţării.

În toate cele 16 oraşe si 22 de cinemtografe Cinema City, „Jocurile Foamei: Revolta – partea 1” este disponibilă în format 2D, iar partea a doua, în regim de avanpremieră, va fi proiectată în format 3D, la diferenţă de 20 de minute,

————————————————-

Filmul „Jocurile foamei: Revolta – Partea a doua / The Hunger Games: Mockingjay – Part 2” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera vineri, 20 noiembrie 2015, fiind distribuit în format 3D, IMAX 3D şi 4DX.

Dacă vrei, poţi primi în fiecare dimineaţă, direct pe adresa ta de e-mail, ultimul articol de pe blogul claudiuciobanu.eu.

Introdu adresa de e-mail în câmpul „Abonare RSS” din dreapta-sus

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.