9th nov.

Nimeni nu vine să ne salveze, va trebui să ne salvăm singuri

Probabil toată lumea ştie că sâmbătă dimineaţă, Primul Ministru (interimar) al României, Sorin Câmpeanu, a recunoscut că dintre cele 19.000 de instituţii de învăţământ la nivelul ţării aproximativ 7% au autorizaţie ISU de funcţionare.

Cu alte cuvinte, aproape toate şcolile din România nu au autorizaţie ISU de funcţionare. Trec peste momentul de groază, gândindu-mă şi la fetele mele care studiază amândouă în una dintre aceste şcoli şi observ o iniţiativă care ar putea remedia această tristă situaţie a şcolilor din Bucureşti şi din Judeţul Ilfov.

Plecând de la această realitate, arhitectul Horia Bejan, care conduce un birou de proiectare de arhitectură, înfiinţat în 2011 şi specializat în proiecte de autorizaţii PSI, îşi suspendă activitatea începând de azi şi îşi va activa ONG-ul pentru a oferi asistență gratuită instituţiilor de învăţământ din Bucureşti și Ilfov pentru elaborarea Documentaţiei Tehnice pentru Autorizarea ”la foc” – Securitatea la incendiu.

Iată ce spune Horia Bejan pe pagina sa de Facebook:

Horia BejanInfrastructura de care dispun, timpul meu și expertiza mea le pun la bătaie în acest proiect. Dacă cineva dorește să se alăture acestui demers este invitat să o facă de aceea nu îmi dau nume, nici a companiei și nici a ONG-ului.

Avem nevoie de arhitecți, de ingineri de instalații, de verificatori de mulți voluntari și s-ar putea chiar de donații. Dar întâi să ne apucăm de lucru, și după să cerem bani.

Mai avem nevoie de oameni care să aibă experiență de management de ONG etc.
Poate fi o bună oportunitate pentru studenți arhitecți care doresc să capete un pic de experiență practică reală.

Doresc să punem la dispoziția școlilor și liceelor, documentația completă și corectă, în baza cărora acestea să poată lansa licitații publice pentru ca aceste instituții să poată funcționa corect. În care copii noștri să poată studia în siguranță.

Dacă vrei să te implici poți să te alături acestei inițiative, sau poți să ai propria ta inițiativă. Consider că este una dintre cele mai onorabile abordări de a mă implica în societatea civilă, și nu doar a striga câteva ore în stradă. Nimeni nu vine să ne salveze, va trebui să ne salvăm singuri. Va trebuii să ”ne implicăm în treburile cetății” să învățăm să ne respectăm, să îi respectăm pe cei de lângă noi și să fim noi mai responsabili.

Avem nevoie de:

– asistență juridică, să reglementăm statutul pro-bono, în măsura în care este cazul. Să oferim consiliere pentru directorii școlilor care riscă să fie speriați, în contextul în care recent patru oameni au fost reținuți.
– asistență IT, pentru a realiza o platformă de informare și comunicare. Avem nevoie de transparență totală, să putem încărca date și informații.
– oameni cu experienta de project management, care să ne ajute să ne coordonăm in mod profesionist.
– oameni cu experiență în comunicare, care să ne asiste in transmiterea mesajului și în asimilarea feedback-ului primit.
– oameni cu experiență financiară, pentru identificarea surselor și modalităților de finanțare.
– bineînțeles, oameni cu experiență tehnică, pentru întocmirea proiectelor.

Dacă vrei să participi la această iniţiativă vino luni, la ora 19.00, la ușa veche a Facultății de Arhitectură (în strada Biserica Enei), cea de la Fântână. Uşa lui Cerchez, este cea de pe antetul Facultăţii, poate o deschidem pe aia.

Dacă vrei, poţi primi în fiecare dimineaţă, direct pe adresa ta de e-mail, ultimul articol de pe blogul claudiuciobanu.eu.

Introdu adresa de e-mail în câmpul „Abonare RSS” din dreapta-sus

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.