6th nov.

Încă o dată, schimbarea în țara asta vine doar cu vărsare de sânge

1

Nu am putut să scriu nimic zilele astea….de o săptămână nu am mai scris nimic, nici aici şi nici în reviste. Nu m-am putut apropia de tastatură. Mi-e sufletul greu şi nici măcar nu am putut să mă descarc.

Sentimente amestecate: tristeţe, compasiune, deznădejde, revoltă, speranţă pentru schimbare.

Am citit foarte multe şi am văzut foarte multe zilele astea şi oricât de tragic este, chiar nu vreau să mai desfac firul în patru, în legătură cu evenimentele de la clubul Colectiv. Sunt convins că cei vinovaţi direct vor plăti.

Acum să vedem ce facem cu cei vinovaţi indirect, cei care au „asigurat” cadrul acestui dezastru.

Din păcate, la noi, în ţara asta dragă, schimbarea vine doar cu vărsare de sânge, doar prin moarte, semn că încă caracatiţa comunistă încă mai trăieşte, după 26 de ani, şi se ţine încă cu dinţii de putere. Sper să fie ultima vărsare de sânge.

Am fost în Piaţa Universităţii aseară şi am văzut oameni frumoşi, paşnici dar hotărâţi, în acelaşi timp, determinaţi să provoace o schimbare, iar sentimentul este că suntem pe drumul cel bun. Cel mai important e cum se va gestiona acest moment favorabil schimbării. E vorba de schimbarea unui întreg sistem, nu doar a guvernului, un sistem bolnav, fără leac, singura soluţie fiind extirparea.

Încurajatoare este propunerea preşedintelui aceea prin care vocea străzii să fie ascultată, la consultările de azi, 6 noiembrie 2015, fiind invitaţi şi reprezentanţi ai societăţii civile, care va rămâne și pe viitor un partener de dialog al Administrației Prezidențiale.

Propunerile pentru cine ne va reprezenta s-au încheiat azi noapte, la ora 24.00. Mi-e frică de cei care s-au autopropus şi mi-e frică de faptul că cei care au fost propuşi de mulţime, cei mai mulţi dintre ei oameni foarte capabili şi verticali, nu au dat curs invitaţiei. Sunt curios cine va ajunge în faţa lui Klaus şi cum vor decurge aceste consultări. E o şansă unică, poate.

Să avem răbdare, inspiraţie şi luciditate!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.