23rd oct.

Start la înscrieri pentru Hour of Code, cel mai mare eveniment de educație din întreaga lume

Houre-of-Code

Printre multe alte abilităţi ale românilor, cred că abilitatea cu care suntem recunoscuţi şi apreciaţi în întreaga lume este cea legată de programare, fie că ai noştri prestează acasă sau pe alte meridiane. Suntem buni la programare, avem ceva în gene.

Cel mai mare eveniment de educaţie la nivel mondial, Houre of Code, promovat de Asociația Adfaber, tocmai acest lucru face, adică încurajează şi promovează tehnologia computerelor în școli.

Ediția de anul acesta a evenimentului Hour of Code se va desfășura în perioada 7 și 13 decembrie 2015 și propune elevilor și profesorilor să descopere cât de simplu pot învăța bazele programării cu ajutorul tutorialelor disponibile online pe ro.code.org. Tutorialele sunt disponibile în peste 40 de limbi și pot fi accesate atât alături de un profesor, cât și sub formă de studiu individual.

Hour of Code se va desfășura simultan în mai multe regiuni ale globului. Anul trecut s-au înscris și au participat la eveniment peste 400.000 de români, ceea ce a clasat România pe locul 10 în lume.

Toți cei care vor să organizeze un eveniment Hour of Code o pot face la adresa HourofCode.com/ro/ro, iar pentru participare la evenimentul global începând cu 7 decembrie au la dispoziție link-ul ro.code.org.

Partenerii internaționali de anul acesta vor oferi premii pentru toți organizatorii de evenimente Hour of Code, în semn de recunoștință pentru implicarea în promovarea tehnologiei și educației IT în rândul tinerilor. În plus, organizatorii evenimentelor Hour of Code în România vor beneficia de un premiu din partea Bitdefender România.

În România, sponsorii care au solidarizat cu ideea proiectului sunt până în acest moment Bitdefender, Gameloft, IBM, Intel, UPC. Ei s-au alăturat organizațiilor, instituțiilor, personalităților publice și vedetelor care susțin că toți copiii ar trebui să aibă șansa să învețe să programeze.

Dacă vrei, poţi primi în fiecare dimineaţă, direct pe adresa ta de e-mail, ultimul articol de pe blogul claudiuciobanu.eu.

Introdu adresa de e-mail în câmpul „Abonare RSS” din dreapta-sus

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.