20th oct.

Explorări culinare la Gargantua D’Oro

7

Ieri, am avut privilegiul de a testa câteva creaţii culinare ale Restaurantului Gargantua D’Oro de pe lângă piaţa Dorobanţi, cu ocazia lansării noului meniu.

Astfel, dacă îţi plac combinaţiile clasic – asiatic, în această toamnă, poţi gusta noile delicatese din meniul Gargantua D’Oro: chèvre chaud cu miere şi îngheţată de lavandă; creveţi tiger pe dumpling de bufala şi sos de rodii; fiori di zucchini alla ricotta; risotto cu crab dulce, raci, sparanghel şi parmezan; muşchi de vită asiatic cu orez cu ou; tort forêt noire.

Eu am încercat ieri mixul de brânzeturi şi mezeluri de la aperitiv, puţin sushi (fără a folosi beţişoarele…mi-e frică de ele), un delicios tartar de vită, iar la desert o felie de tort foret noire.

Ca noutate, meniu lansat ieri este „deschis” cu o paletă foarte interesantă de cocktail-uri care desăvârşesc experienţa culinară. N-am putut gusta din ele pentru că eram cu maşina 🙂 „Deschis” la propriu pentru că meniul conţine aceste cocktail-uri chiar înainte de preparatele culinare. Just in case. Poate ai uitat că poţi deschide o masă cu un astfel de aperitiv tare.

Mai mult, Gargantua aduce şi un nou meniu de vinuri, cu mai multe soiuri româneşti: o gamă variată de arome, de la Crâmpoşie la Rară neagră până la clasicele Chardonnay, Sauvignon, Pinot sau Merlot.

Serviciu de catering

Gargantua a lansat ieri şi serviciul de catering, pentru a răspunde nevoii crescute a clienţilor de a comanda pentru acasă preparate restaurantului. Gargantua pune astfel la dispoziţia clienţilor opţiunea de a personaliza comenzile de produse şi a de opta pentru varianta cea mai potrivită.

Comenzile prin serviciul de catering trebuie plasate cu 2 ore în avans.

Super Chef

Brunch-ul de ieri de la Restaurantul Gargantua D’Oro a fost, pe lângă întâlnirea cu prieteni dragi şi prezentarea noului meniu, un pretext pentru a anunţa avanpremiera de mâine, 20 octombrie, a filmului Burnt: Super Chef cu Bradley Cooper, un actor pe val, cum se spune.

Despre film, mâine, pentru că azi mă duc să-l văd 🙂

Gargantua este un restaurant cu specific gastronomic francez la care se adaugă gastronomia mediteraniană şi cea asiatică, sub „bagheta” maestrului bucătar Lucian Horotan.

Gargantua are 2 restaurante în Bucureşti; Gargantua In The Park, situat în Gradina Icoanei şi Gargantua D’Oro, situat în spatele Pieţei Dorobanţi şi Gargantua Anniversaire, un salon de evenimente, pe strada Icoanei.

Mai multe poze de la evenimentul de ieri, aici.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.