5th oct.

S-a lansat clubul de tehnologie Kids in Tech

SCoding

Dacă eşti un elev/elevă pasionat/ă de tehnologie care îşi doreşte să afle mai multe despre programare, jocuri video, web site-uri sau produse IT, poţi deveni Fondator Kids in Tech.

De asemenea, dacă eşti un profesor modern, care înţelege nevoia de cunoaştere a tinerei generaţii, poţi ajuta elevii să fie pregătiţi pentru cel emai bune job-uri ale secolului 21 şi poţi deveni Fondator Kids in Tech.

Ce este Kids in Tech? 

Clubul de tehnologie Kids in Tech este un club al copiilor pasionati de tehnologie disponibil in fiecare scoală si liceu din Romania, fiind prima platformă educațională care pune în legătură copiii și companiile internaționale ce stabilesc competențele digitale necesare în viitor.

Proiectul urmărește să ofere copiilor clase de programare și educație digitală, dar și seminarii digitale susținute alături de companii de top din tehnologie, care îi vor ajuta pe cei mici să își îmbogățească abilitățile digitale.

Cu ajutorul platformei Kids in Tech, elevii pasionați de tehnologie vor avea acces la resurse globale care îi vor ajuta să își dezvolte cunoștințele. Materialele sunt puse la dispoziție de companiile partenere în limba română. Prin parteneriatul pe care ADFABER  îl are cu CODE.org, inițiatorii Hour of Code, elevii români vor avea acces gratuit si la resurse și cursuri care fac deja parte din programa adoptată în școlile și universitățle din Statele Unite. Proiectul își propune să creeze un club de tehnologie în fiecare școală în care copiii manifestă interes pentru tehnologie.

Kids in Tech este un pas natural pe care Adfaber îl face în susținerea predării de limbaje de programare copiiilor. Anul trecut, Adfaber a susținut în saptămâna 8-14 decembrie Hour Of Code. A doua săptămână din decembrie este cunoscută la nivel mondial drept săptămâna educației în științele calculatoarelor sau Computer Science Education Week.

În perioada respectivă, milioane de elevi și profesori din toată lumea au parcurs tutoriale interactive de diferite nivele de dificultate și au aflat că programarea e un limbaj accesibil oricui, care nu necesită cunoștințe matematice avansate, ci mai degrabă logică și structură în gândire. În 2014, din cele 156 de țări participante la Hour of Code, România s-a situat pe locul 5 în funcție de numărul de evenimente organizate la nivel national.

Clubul Kids in Tech a fost lansat de Organizația Adfaber.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.