3rd oct.

Azi, proiectul #masinadefamilie împlinește un an

Acum fix un an, pe 3 octombrie 2014, debuta proiectul #masinadefamilie, un concept unic la noi, început #familycar dar schimbat ulterior cu denumirea locală pentru a nu mă bate pe hasghtag cu străinii şi pentru a putea fi urmărit mai bine.

Pentru cei care nu ştiu, proiectul #masinadefamilie presupune test drive-uri cu maşini de familie (nu neapărat monovolume) urmate de un feed-back autentic, de părinte, de familist care ştie foarte bine ce înseamnă ai spaţiu, confort şi siguranţă într-o deplasare mai lungă cu maşina, alături de familie, dar fără pretenţii de feed-back specializat de jurnalist auto.

Deci, accentul e pe confort, siguranţă şi pe aspectul utilitar.

Platformele Social Media pe care le folosec pentru #masinadefamilie sunt: blogul claudiuciobanu.eu si conturile de Twitter, Facebook, Pagina de Facebook a bloguluiInstagram, Google+ şi LinkedIn.

Au fost 13 episoade de #masinadefamilie şi tot atâtea modele de maşini. Pasiunea, senzaţia acea unică şi mişto de noutate a fiecărui model testat, performanţele, tehnologia, confortul, destinaţiile unde am ajuns la care se adaugă entuzismul fetelor pentru fiecare dintre modele testate sunt elemente care m-au dus înainte în acest proiect şi care, cu siguranţă, va mai continua multă vreme.

„Păi, şi nu sunt toate la fel?” Am fost întrebat de multe ori. Răspunsul e: „Nu”. Nu sunt toate la fel, fiecare model are câte un mesaj distinct de transmis, fiecare are puncte forte şi fiecare se face remarcat prin ceva.

Am început cu Renault Scenic pe care l-am dus în nişte locuri foarte dragi mie: în Vrancea.

DSC01512

Apoi, odată cu cel de-al doilea episod, am redenumit proiectul din #familycar, în #masinadefamilie, aşa cum vă spuneam mai sus. Al doilea model testat era tot de la Renault – Renault Captur:

1

Odată cu episodul 3, a debutat seria de test drive-uri cu modele Nissan. Primul din serie a fost Nissan Micra sau primul city test drive. Micra ne-a fost, timp de o săptămâna, #masinadefamilie perfectă pentru treburile zilnice, cu drumuri făcute, în principal, prin Bucureşti dar cu care ne-am deplasat şi până la Braşov şi Sibiu:

DSC03752

Tot de la Nissan, a urmat modelul Nissan Note, fratele „mai mare” al modelului Nissan Micra şi ultimul model testat în 2014:

DSC04416 (2) (Copy)

Primul model testat în 2015 a fost Renault Megane TCe130 GT Line, episodul cu numărul 5 din #masinadefamilie, cu care am ajuns pe pârtiile de la Predeal şi Azuga:

DSC04948 (Copy)

Proiectul #masinadefamilie a continuat cu un model hybrid de la Peugeot, prima colaborare cu acest brand şi primul hibrid pe care îl conduceam, ever. Este vorba de Peugeot 3008 HYbrid4, o adevarată #masinadefamilie cu motorizare hibridă, o combinaţie de monovolum cu crossover.

Cu Peugeot 3008 HYbrid am fost pentru prima oară la mare, la Constanţa, în luna aprilie, chiar pe 1 aprilie:

1 (Copy)

Episodul cu numărul 7 a fost cu noul Nissan Pulsar, prima berlină compactă din proiectul #masinadefamilie cu care am vizitat o parte din Dobrogea şi oraşul Tulcea, pe 1 mai:

IMG-4858 (Copy)

Episodul cu numărul 8 din #masinadefamilie a fost o altă premieră pentru proiect, şi anume, un test drive cu 2 maşini şi 2 familii. Timp de aproape 5 zile am testat alături de Cristi, 2 modele de Mercedes-Benz clasa B, modelul destinat familiilor.

A fost un episod de poveste cu peste 1.500 km parcurşi şi în care am ajuns până în Maramureş:

IMG-0910 (Copy)

Primul model de la Citroen testat a fost modelul Citroen C4 CACTUS – episodului cu numărul 9 – cu care am ajuns până la barajul Vidraru:

IMG-1467 (Copy)

Episodul cu numărul 10 a adus, în premieră, un model de la Audi – Audi A1 Sportback, un model nu foarte mare, care se pretează unei maşini de familie dar cu care îti faci foarte comod treburile zilnice, într-un oraş aglomerat precum Bucureştiul:

IMG-9230 (Copy)

Într-un week-end din luna iulie, am avut o experienţă inedită, chiar de ziua mea, când am avut bucuria să conduc pentru prima oară o maşină 100% electrică, noul Renault ZOE, o maşină eminamente de oraş şi cu „0” emisii de unde îi vine şi denumirea (ZerO Emision). Era episodul cu numărul 11 al proiectului #masinadefamilie:

IMG-0200 (Copy)

O altă maşină care mi-a rămas adânc în suflet a fost noul DS5, un sub-brand de-al lui Citroen, desprins de Citroen, producătorul auto francez care a lansat acest brand acum 60 de ani. DS5-ul ne-a purtat pe cel mai spectaculos drum din România – Transfăgărăşanul. Era episodul cu numărul 12:

IMG-3419

Iar ca să închid seria testelor din #masinadefamilie, la sfârşitul lunii august s-a derulat un alt episod memorabil, cu Mercedes-Benz Clasa V, primul MPV cu 7 locuri din proiect, unul tot cu 2 familii dar o singură maşină.

Timp de 3 zile am fost în Dobrogea si pe câteva plaje sălbatice de la Marea Neagră, alături de Nicu şi familia sa, omul care cunoaşte toate drumurile şi toate locurile faine din zonă, iar în formula de 4 mari şi 3 mici ne-am distrat foarte tare.

IMG-3712 (Copy)

A urmat o perioadă de pauză dedicată concediului şi începutului de şcoală dar episodul cu numărul 14 este foarte aproape. Stay tuned! 🙂

Mulţumesc partenerilor permanenţi ai proiectului #masinadefamilie: Kooperativa 2.0 (Social Media support) şi Canon (foto&video).

Comments (3)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.