9th sept.

Detalii despre NARATIV, festivalul de lectură pentru copii

Ce făceam când era copil, între 8 si 14 ani?

Sport. Eram legitimat la un club de fotbal unde am jucat fotbal de performanţă pâna la începerea liceului. Bicicletă. Am rupt Pegasul lu’ frate-miu după ce el a trecut la altceva şi mi l-a lăsat mie. Citit. Aveam abonament la bibliotecă, iar uneori făceam schimb de cărţi între noi, prietenii.

Toate mi-au prins la fel de bine dar cititul mi-a fost drag şi m-a ajutat să învăţ lucruri, în lipsa unui motor de cutare care în ziua de azi îţi spune în câteva secunde ce număr purta la pantofi Bach, de exemplu.

Azi sunt foarte multe lucruri pe care un copil de 8 – 14 ani le poate face, cele mai multe legate de tehnologie, internet etc, iar dacă ne referim doar la citit, oferta este una la fel de generoasă. Una dintre acestea este NARATIV, un festival de lectură pentru copii, organizat de Asociația Curtea, un proiect cultural finanțat de ARCUB în cadrul programului cultural  “Ești București”.

Print
Print

Evenimentul va avea loc la Librăria Cărturești Verona în perioada 21-27 septembrie și va cuprinde o serie de activități gratuite susținute de pedagogi non-formali, artiști, specialiști în educație și psihologia copilului.

Destinat în principal copiilor cu vârste între 8 și 14 ani, programul festivalului propune atât ateliere interactive (printre care Teatrul Cititorilor, Roman Grafic, Storytelling, Rime și Ghicitori pentru dezvoltarea fluenței timpurii), spectacole lectură, cât și conferințe dedicate părinților și cadrelor didactice prin care se prezintă tehnici de încurajare a lecturii în rândul celor mici. Toți cei care doresc să participe la eveniment se pot înscrie gratuit pe site-ul www.narativ.ro de unde pot afla și calendarul complet al activităților. 

Evenimentul are și o componentă caritabilă prin strângerea de fonduri online și cutii de donații amplasate în Librăriile Cărturești. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei” prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și programul național de lectură “Cărțile copilăriei” puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro  și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.