17th aug.

Vă recomand 3 proiecte online despre călătorii

Când văd şi alte proiecte online legate de călătorii şi de senzaţia aia unică de libertate pe care o primeşti atunci când călatoreşti, precum proiectul #masinadefamilie, pot doar să mă bucur, motiv pentru care vreau să le fac cunoscute şi comunitătii mele. Şi dacă îi mai şi cunosc pe cei care le-au iniţiat, cu atât mai mult vă recomand să le urmariţi.

Unul dintre ele este TravelSelfie.ro, un proiect „despre oameni şi călătorii” pornit în joacă dar ce a avut şi are la bază o mare pasiune pentru a călători şi a arăta locuri noi şi inedite din toată lumea. Căci, toţi suntem datori cu un selfie din călătoriile noastre dar măcar să o facem organizat 🙂

Proiectul #TravelSelfie l-am urmarit încă de pe vremea când era doar un #hashtag pe care Lucian, unul dintre iniţiatorii proiectului, îl folosea alături de un selfie făcut în călătoriile sale din ţară şi din străinătate, pe sistemul #niciunweekendinBucuresti.

Apoi, lângă Lucian s-au alăturat fratele său Bogdan, Andreea şi Andrei cu ajutorul cărora au pus la punct site-ul şi primele proiecte de călătorie. Intraţi pe www.travelselfie.ro şi aruncaţi-vă un ochi! O să vă placă ce o să vedeţi pe acolo.

2

Al doilea proiect despre care vreau să vă povestesc a fost iniţiat de catre alt prieten drag – Ivo – vestit pentru trăznăile lui organizate, una dintre ele fiind www.cupluta.ro, când alături de alţi 3 prieteni au plecat cu pluta (la propriu) pe Mureş timp de 2 saptămâni, parcurgând 460km, de la Luduş la Nadlac. Nebuni de legat! 🙂

Pasionat de motoare, Ivo a dat drumul la www.cumotorul.ro, site ce stă la baza proiectului #calatorestecumine, un proiect inedit aflat în plină desfaşurare. Despre ce e vorba, pe scurt: Ivo și o gașcă de oameni cu mașini și motoare au plecat, de curând, prin România, iar destinațiile sunt stabilite de cei care urmăresc online proiectul. În plus, destinaţia propusă nu trebuie să fie la mai mult de 300 de kilometri de locul în care ei se află și să nu fie în direcția din care au venit.

Primele destinaţii din primele zile au fost: Vama, Cheile Dobrogei (destinaţie propusă şi de mine) satul Greci din Dobrogea, Focşani, Covasna, iar în acest moment sunt în drum spre Piatra Neamţ prin Cheile Bicazului. Ce urmează? Noi decidem 🙂 Plus că băieţii şi-au luat cu ei „o spumă” de fotografi cu aparatură foto&video de ne lovesc sistematic retina cu cadre care mai de care mai mişto.

E un proiect prea mişto sa nu-l urmareşti! Deci, #calatorestecumine.

LGO12

Dacă primele două proiecte sunt relativ noi, cel despre care urmează să vă povestesc este unul dintre cele mai citite bloguri de travel din România – www.imperatortravel.ro – al bunului prieten Cezar, omul care a reuşit performanţa să viziteze până acum nu mai puţin de 102 ţări. Aveţi aici o hartă si un video cu ţările pe care le-a vizitat. Vi-l recomand, că tot suntem în perioada vacanţelor.

Se vede că omul ăsta nu prea stă pe acasă, că e pasionat de ceea ce face, dar pasiunea lui o înţelegi doar atunci când ajungi să stai de vorba cu el. E un atlas ambulant. E în stare să-ţi spună în ce an şi în ce lună a fost în cutare capitală din nu ştiu ce ţară şi să îţi povestească cu lux de amănunte despre localnici, locuri de vizitat şi locuri în care poţi să savurezi gastronomia locală.

E sufient să-l întrebi „Dacă mă duc mâine în Croaţia, ce îmi recomanzi să văd?” şi îţi va spune ce să vezi şi ce să faci, cu condiţia să îti iei un reportofon cu tine, că vei primi extrem de multe detalii 🙂 Ăsta e Cezar şi vă recomand să-i citiţi blogul. Sigur are câteva ponturi pentru destinaţiile unde doreşti să călătoreşti.

worldmap

Comments (3)
  • Multumesc frumos de mentionare 🙂

    • Cu drag! Când vine vremea de călătoreală, dacă nu te recomand pe tine, atunci pe cine? 🙂

  • Multumim frumos, Claudiu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.