Stă în puterea noastră să dăm acest mesaj mai departe

Din păcate sau din fericire – depinde din ce unghi priveşti – nu am avut foarte multe experienţe cu donatul de sânge. Oricum nu am amintiri prea placute.

Pe de altă parte, daca ai ajuns vreodată într-un centru de transfuzii şi ai văzut în ce condiţii se recoltează sângele, o să rezonezi cu mesajul care urmează. Unele arată chiar înfricoşător.

Dacă nu ştiaţi, Asociaţia React a renovat 8 astfel de centre de transfuzii din ţară. Până acum au fost renovate centre din: Bucureşti, Buzău, Cluj, Giurgiu, Iaşi, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu care vor oferi condiţii moderne pentru 127.000 de donatori anual.

Renovarea a fost susţinută de Fundaţia Vodafone, care a investit aproape 350.000 de euro.

Programul are 3 componente: campanii media de informare şi conştientizare cu privire la importanţa donării de sânge, campanii mobile de donare de sânge şi renovarea şi dotarea centrelor locale de transfuzii de sânge.

Deci, se poate. Priviţi:

Acest articol îşi doreşte să sprijine şi să popularizeze această acţiune, să arate că se pot produce schimbări şi aici, să ofere un pic de optimism şi – cel mai important – mesajul acesta să ajungă şi la alte centre locale de transfuzii de sânge în speranţa că vor apela la Asociaţia React pentru renovare.

Aşa că, stă în puterea noastră sa dăm acest mesaj mai departe.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.