16th iul.

Ultimele 2 zile de înscriere la cursul gratuit de programare pentru fete de liceu

Da, aţi auzit bine. Doar pentru fete care sunt la liceu. Despre ce e vorba?

În perioada 5-9 august, asociațiile Tech Lounge și Girls Who Code – Romania organizează cea de-a doua ediție a workshopului IoT4Girls, un curs gratuit adresat fetelor de liceu. Acestea vor avea ocazia să cunoască tehnologiile Internet of Things și să programeze plăcuțe Arduino folosind diferiţi senzori și LED-uri. Întregul workshop se va desfășura într-o atmosferă de vacanță, mai precis în stațiunea Eforie Nord.

IOT1

IoT4Girls este singurul program românesc sponsorizat prin Google RISE Awards 2015. Programul este destinat fetelor de liceu și participarea este gratuită, în urma unei selecţii. Nu sunt necesare cunoştinţe prealabile de programare, iar cazarea și cele 3 mese pe zi sunt asigurate de către organizatori.

Trainerii vor fi atât studenți de la facultăți cu profil informatic, pasionați de robotică și Internet of Things, cât și 2 dintre cele mai bune absolvente ale primei ediţii IoT4Girls

Înscrierile la selecție se fac online până pe data de 17 iulie (inclusiv), la această adresă:  .

Ce ziceţi de asta?

Acum stau şi mă gândesc ce deschidere au liceenii/tinerii de azi către internet, tehnologie şi atât de tare mi-aş dori să ştie şi ce să facă cu această deschidere. Dar nu o să cad pe panta „Pe vremea mea…”, că nu are rost, iar eu am două fete (care nu sunt încă la liceu :D) şi trebuie să le încurajez să îmbrăţişeze cu curaj tehnologia dar să o folosească şi eficient, în acelaşi timp.

Internet of Things sau Internetul Tuturor Lucrurilor, numit și Internetul a Orice, este un concept care definește o lume în care toate obiectele (mașini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile, portabile, etc) sunt conectate între ele cu ajutorul Internetului.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.