9th iul.

Iar m-am bucătărit

Din când în când v-am obişnuit să o mai fac pe marele Chef în bucătăriile super utilate de pe la vreun eveniment sau pe lângă bătrânul grătar de pe lângă casă.

1Ieri, le-am cuprins pe amândouă la Centrul de Pregătire în Gastronomie de la METRO Militari – plasat foarte convenabil, lângă mine, de altfel – unde am revenit cu plăcere. Am gătit un aperitiv alături de alţi colegi bloggeri şi am pus-o şi de un grill, electric, ce-i drept. Cum ziceam: fac ce fac şi tot lângă un grătar mă îngrămădesc. E scris în stele 🙂

Probabil că mă atrag chestiunile astea sau probabil că încep cumva să mă pricep, să nu fiu tocmai un modest. Oricum ar fi îmi plac de mor provocările astea de unde am câte ceva de invăţat de fiecare dată.

La fel am avut de învăţat şi ieri la Centrul de Pregătire Gastronomică METRO, unde ai şi de la cine , iar aparatura din dotare şi intrumentele de gătit te lasă cu gura căscată. Cum naiba să nu înveţi în condiţiile astea? Nu că aş vrea să devin vreun mare Chef dar chiar îţi prind bine pentru a le folosi acasă, în bucătăria proprie.

De fapt, asta e menirea Centrului de Pregătire în Gastronomie METRO: e locul unde bucătarii au parte de sesiuni de instruire pentru a se perfecționa. Ma refer la cei care şi-au făcut o meserie din asta.

Revenind la bucătăreala de ieri, rolul meu a fost, alături de alţi bloggeri, să pregătim un aperitiv pe bază de ciuperci, legume şi carne de pui. Cealaltă echipă a avut de gătit ceva carne de viţel cu tagliatele, ambele feluri fiind un brunch italian uşor, de vară care respecte regulile unei diete echilibrate, sub directa îndrumare a nutriţionistului Cori Grămescu.

La final am gustat toţi din ambele şi lăsând gluma la o parte, chiar ne-am descurcat. Oricum, nu am fost lăsaţi să zburdăm chiar în voie, de unii singuri – şefa Silvia Ailincăi, Executive Chef cu peste 17 ani de experiență în domeniul culinar nu ne-a lăsat – dar am făcut văzând şi furând meserie. Cel puţin felul pregătit de echipa mea l-aş putea prepara cu ochii închişi – ak, să nu mă audă cineva şi să nu-i vină idei să facem rocada prin bucătărie 🙂

După masă am trecut la treburi de barista, sub îndrumarea lui Romeo Dunăreanu, Somelier și Barista specializat și Coordonator al Centrului de Pregătire în Gastronomie METRO, omul enciclopedie de care cu greu te desparţi, care ne-a învăţat cum să facem foarte uşor un cafe frape cu gheaţă, de sezon şi un macchiato în 4 culori.

Cum e cu Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO?

În primul rând, centru e situat în cadrul magazinului METRO Militari. Povestea Centrului de Pregătire în Gastronomie a pornit în anul 2008 de la nevoile clienților HoReCa de pe piața autohtonă. Pentru a contribui la creșterea afacerilor din acest segment, compania METRO România a pus bazele unor cursuri specializate pentru profesioniștii din cafenele, patiserii, cofetării de cartier sau mici pensiuni din zonele turistice, dar și pentru cei din companii de catering, hoteluri sau restaurante. În cei peste șase ani de activitate, peste 6.000 de clienți au trecut pragul Centrului de Pregătire în Gastronomie.

Centrul de Pregătire în Gastronomie se bucură de mare succes în rândul clienților din domeniul ospitalier, care vin din toată țara pentru a urma cursurile oferite de companie. Cei doi experți – Silvia Ailincăi şi Romeo Dunăreanu – și echipa lor optimizează modulele disponibile în funcție de feedbackul clienților, astfel încât centrul a oferit 91 de module în 2014, față de cele 25 din anul 2008. La modulul de bucătărie italiană, cu cea mai mare trecere, se adună zeci de cursanți pentru a învăța ultimele tendințe în pregătirea preparatelor specifice.

La proximă revedere!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.