8th iul.

Una caldă, una rece pentru Kaufland

Una caldă, una rece pentru Kaufland, c-aşa e in Social Media.

Aia caldă: lovitură de imagine pentru Kaufland

Revista Kaufland a ieşit, de departe, cea mai citită „revistă” din România, în perioada noiembrie 2013 – mai 2015, conform Biroului Roman de Audit Transmedia (BRAT), în Studiul Naţional de Audienţă, realizat în parteneriat cu 3 companii de cercetare: GfK Romania, CCSAS şi Metro Media Transilvania.

Pe bune? Revista Kaufland este de fapt un catalog cu promoţiile Kaufland, ca oricare altă revistă de retailer prin intermediul căruia acesta îşi promovează produsele aflate în promoţie, acesta fiind singurul tip de conţinut, departe de a fi o revistă standard. Ştiţi revistele alea care se strâng în cutia poştală clai peste grămadă şi ai impresia că nu le citeşte nimeni, maculatură, în alţi termeni? O revistă din aste a ieşit cea mai citită, în România.

Revista Kaufland e cea mai citită pentru că aceasta se distribuie gratuit în jurul celor 103 magazine, distribuite uniform la nivel naţional, deci cu putere mare de acoperire, ca să zic aşa. Dar până la a decreta că este cea mai citită…

De altfel, BRAT a făcut o precizare printr-o scurtă notă dar care nu a clarificat prea multe: „Audienţa publicatiei Kaufland este de 5.052.000 cititori per aparţie. Aceasta publicaţie este oferită gratuit de hipermarketul Kaufland şi include ofertele promoţionale ale acestuia, neîncadrându-se în categoria standard a revistelor.

Aia rece: ca gheaţa aş spune.

Începând tot de ieri, s-a viralizat un video făcut la raionul de legume-fructe dintr-un magazin Kaufland care arată cât se poate de clar cum se poate „ciupi”, să nu zic fura, la cântar, în mod organizat şi lejer, în acelaşi timp.

Dar mai bine vă las cu clipul de mai jos să vedeţi cum se poate „ciupi” 124 g numai la o singură lămâie!!

No comment. Nu sunt un instigator, mai ales pe domeniul din care câştig o pâine, să zic aşa, dar tare mult mi-aş dori o explicaţie plauzibilă din partea Kaufland.

Altfel, că-i de bine, că-i de rău, eşti în atenţie ca brand şi beneficiezi oricum de awareness.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.