6th iul.

#bizsmscamp este o poveste continuabilă

De fiecare dată când sunt plecat în tabăra #bizsmscamp îmi permit să iau o pauză aici, pe blog, să nu mai scriu şi să fiu 100% conectat cu ce se întâmplă acolo. E chiar indicat, din când în când, să mai ieri o astfel de pauză de online.

La fel a fost şi la cea de-a 9-a ediţie a taberei de Social Media de la Pârâul Rece, ediţia de vară, din perioada 2-5 iulie şi a 3-a la care am participat. Oricum, şi atunci când am încercat să deschid laptopul – am facut-o de câteva ori – nu reuşeam să mă „conectez” la ceea ce făceam/fac în mod curent, aşa că am renunţat.

Articol

A fost epic şi de data asta, în tabără, unde s-au spus, ca de fiecare dată, lucrurilor pe nume, iar sfaturile au fost binevenite si discuţiile constructive. Am beneficiat şi de prezenţa unor oameni de marcă, minunaţi, ca speakeri: Thomas Kolsler (Director Goodvertising Agency), Gabriela Lungu (International Creative Specialist), Răzvan Căpănescu (Chief Creative Officer Leo Burnet Group) şi Bogdan Niţu (General Manager Webstyler).

Iar petrecerile au fost demenţiale: Finlandia – sera coktail-urilor fără număr, Jack Daniels – seara whiskey-ului cu miere şi Shoteria Party – un concept minunat, unic în lume, petrecere care m-a aruncat pentru prima dată la un Breakfast Club (atunci când îţi serveşti micul dejun înainte de culcare, după o noapte albă şi nebună, iar Ionuţ îţi cântă la chitară).

Printre alte concluzii cu care am plecat de la Pârăul Rece:

– să am curaj pentru a-mi expune creativitatea. De multe ori mi-am dat singur la picioare neavând curaj să-mi pun în practică creativitatea pentru că ideile mi se păreau prea trăznite sau îmi spuneam că nu vor prinde

– în acelaşi spirit al creativităţii: „Write the ideas drunk, edit sober!

– să creeez concepte concrete şi clare şi să le propun direct agenţiilor sau companiilor, pe modelul #masinadefamilie, un concept creat şi implementat de mine în octombrie 2014 care a ajuns deja la episodul cu numărul 10. Ca blogger, dacă stai să-ţi plouă din cer cu proiecte şi campanii, stai prost. Nu te vede nimeni dacă nu te ridici în picioare şi te prezinţi

– feed-back pentru colegii de la revista BIZ, organizatorii taberei: mi-aş fi dorit o dezbatere deschisă şi constructivă precum în tabăra trecută, din iarnă, dintre bloggeri „versus” agenţii si companii. Live, cu „sabia” scoasă şi cu cărţile pe masă. Dezbateri din astea ajută. Pe toată lumea.

#bizsmscamp este o poveste continuabilă de care am devenit dependent. Nu caut tratament, iar dacă o să mi se propună unul, o să-l refuz :).

În iarnă, urmează ediţia aniversară, cu numărul 10 (între 10 şi 13 decembrie), la care deja m-am înscris, ceea ce vă recomand şi vouă. Apropos de ediţia cu numărul 10, iată şi tradiţionalul film cu participanţii din tabăra recent încheiată, având drept subiect şi viitoarea ediţie:

Aşa că, #miscatifundulintabara !

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.