17th iun.

Tu îți asculți sau nu vocile din cap?

Probabil ştii sau ţi-ai dat seama că, din când în când, mai auzi voci în cap care te contrazic sau îţi întăresc ceea ce ai gândit, ai spus sau ai făcut. Eu le mai aud din când în când. Uneori le ignor, alte ori le ascult şi mă întreb oare cine vorbeşte acolo, la mansardă? Cu cine mă contrazic?

Afis-Intors pe dosIeri am primit un răspuns foarte interesant la întrebările astea, sub formă de metaforă, în noua producţie Disney – Pixar „Inside Out” sau „Întors pe dos”, film pe care l-am văzut ieri în avanpremieră la Cinema City din AFI Cotroceni.

Zic metaforă pentru că, în „Inside Out”, aceste voci sunt doar emoţiile noastre: bucuria, tristeţea, frica, mânia sau dezgustul. Acestea sunt, de altfel, şi cele 5 personaje principale ale noii producţii care „conduc” mintea micuţei Riley de 11 ani, din „Sediul Central”, dotat cu pupitru de comandă şi arhivă de amintiri.

Cum era de aşteptat, Bucuria este cea care conduce ostilitătile şi are soluţii la orice problemă, ea impunându-se în faţa celorlalţi cu argumente şi cu propriul exemplu, nu cu forţa. Doar când Bucuria şi Tristeţea se pierd, la un moment dat prin mintea lui Raley, celelalte emoţii încercă să preia conducerea dar pentru scurt timp, semn că bucuria nu întârzie niciodată prea mult să apară.

„Tot filmul este construit în jurul acestor Emoţii – ele conduc. Noi putem controla felul în care acţionăm, dar nu putem alege cum simţim, „ spune Pete Docter, regizorul regizorul filmului animat „Inside Out”, premiat cu Oscar, cel care a semnat regia şi pentru producţiile „Monsters, Inc.” şi „Up”.

Toate personajele, de altfel, sunt foarte expresive, doar vorbim de o producţie Disney, iar de multe ori uiţi că priveşti doar un desen animat. Noi am văzut varianta dublată şi vreau să va spun că este neaşteptat de bine realizată.

Nu vă spun mai multe, trebuie să-l vedeţi şi nu uitaţi să îi luaţi şi pe cei mici. Filmul „Inside Out / Întors pe dos” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 19 iunie 2015, fiind proiectat în format 3D, atât în variantă subtitrată, cât şi în cea dublată.

Enjoy!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.