16th iun.

O mică sugestie în legătură cu comunicatele de presă

Habar nu am la câţi dintre cei cărora li se adresează aceste rânduri vor citi scurtul meu mesaj dar îl pun aici, să fie, în speranţa că poate fi un feed-back valoros pentru unii dintre ei. Nu ştiu nici dacă sunt primul care pune o astfel de problemă dar dacă am fi mai mulţi, chiar m-aş bucura.

Despre ce e vorba?

Fiind în acelaşi timp şi blogger şi editor pentru o revistă de business primesc acelaşi comunicat pentru ambele cărări să zic aşa, iar unele dintre ele sunt redactate într-o manieră foarte personală, împosibil de transpus într-o publicaţie de business, ci doar după ce ai luat textul la pilă şi l-ai modificat masiv.

De multe ori, mi se pare că e cam aceeaşi muncă cu cea prin care l-aş scrie eu de la zero şi refuz să o fac, deci să îl public. De curând, am început să dau acest feed-back şi companiilor, fie de PR, fie brandurilor care trimit astfel de comunicate. E devreme să zic că a început să se schimbe ceva, deci nu am aşteptări, deocamdată.

Sugestia mea e să se redacteze 2 tipuri de comunicate, dacă recipienţii tăi sunt şi presă de business şi bloggeri. Nu poate fi chiar aşa de greu. Pe blog oricum scriu rezultatul experienţei mele cu acel brand, dacă a fost vreuna: eveniment, degustări, mostre, teste etc deci nu m-ar deranja maniera de redactare a unui comunicat (de cele mai multe ori nu folosesc vreun comunicat), însă pentru presa de business, e o muncă în plus.

De ce să nu fie simplu, profi, uşor de citit şi imparţial (adică fără albirea excesivă a dinţilor brandului, ca să zic aşa) un comunicat adresat publicaţiilor de business? Iar după ce l-ai făcut pe ăsta, poţi face şi unul mai de suflet, mai de call to action, pentru bloggeri. De ce nu?

Voi ce ziceţi?

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.