9th iun.

Povestea foto din spatele episodului 8 din #masinadefamilie

Acum 2 săptămâni, am ajuns, în premieră, în câteva locuri din ţară, pe parcursul celor 4 zile de deplasare la Cugir şi Baia Mare, în cel de-al 8-lea episod din proiectul #masinadefamilie, cel cu 2 maşini Mercedes-Benz, clasa B, pe traseele desenate de prietenul Cristi. Şi n-a fost rău deloc, să te laşi purtat prin unele dintre cele mai mişto locuri din ţără.

Primul dintre ele, frumosul oraş Cugir. Când mă gândeam la Cugir, îmi veneau în minte doar masinile de cusut cu nume de fată care se fabricau odată aici, Ileana fiind ce mai cunoscută, apoi maşinile de spălat şi ceva fabrică de armament. La ora actuală nu mai funcţionează nici una dintre ele.

Dar pe lângă astea, Cugir înseamnă un orăşel tare drăguţ aşezat între dealuri, înseamnă pită autentic ardelenească, înseamnă oameni deschişi şi primitori. Aveam să îl văd de 2 ori, în 4 zile: o dată la dus şi odată la întors, pe drumul către Baia Mare.

La dus, am ieşit sa explorăm un pic împrejurimile Cugirului. Cam aşa a fost:

IMG-0865 (Copy)

În aceeasi zi, am pornit spre Baia Mare, tinându-mă scai de Cristi si făcând, din când în când, câte o oprire în nişte locuri epice, de altfel. Prima dintre ele: Tărtăria, cu primul mesaj scris din istoria omenirii:

Apoi am admirat Cluj-Napoca de sus, de pe drumul de centură:

Iar la hotarul dintre Judeţele Salaj şi Maramureş ne-am oprit din nou. Cam aşa:

IMG-0998

Şi-am ajuns la Baia Mare, un oraş pe care l-am mai bifat cu nişte ani în urmă:

IMG-1003

Să explorăm sau nu Maramureşul? Ei, cât a încăput într-o zi, l-am explorat:

IMG-1052 (Copy)

Ziua următoare, în drumul de întoarcere către Cugir, am mai bifat o premieră: Salina din Turda, unul dintre cele mai vizitate obictive turistice subterane din lume. Aveam să aflu şi de ce:

IMG-1399 (Copy)

Iată-ne din nou în Cugir, de data asta la apusul soarelui. Ne-am urcat pe un deal din apropiere să vedem Cugir-ul de sus. Ei, iată-l:

IMG-1480 (Copy)

Iar la final, tradiţionala poză pe drumul de întoarcere, de la OMV-ul de pe Valea Oltului:

IMG-1575

#masinadefamilie, episodul 8, este un proiect susţinut de către Kooperativa 2.0Mercedes-Benz şi Canon.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.