3rd iun.

O mămăliguță să mi se lichească de suflet, vă rog

„Hai să facem o mămăliguţă, că de câte ori fac mămăliguţă, mi se licheşte de suflet!,” ne spunea bunica de pe tată, din când în când, atunci când ajungeam la ţară, acasă la ea. Nu ne spunea foarte des, ca să nu ne supere pe noi ăştia, orăşenii, care preferam pâinea albă şi pufoasă.

Ei, şi cu ce drag făcea mămăliga, iar apoi o tăia cu sfoara în patru părţi egale, de parcă le măsura. Şi nu ştiu dacă mă credeţi dar avea alt gust mămăliga şi parcă da, chiar se lipea de suflet.

Acum, după mulţi, foarte mulţi ani, de când a trecut în nefiinţă, Mama Lia – căci aşa îi spuneam: Mama Lia de la Mama Maria – încă ne mai amintim vorba ei cu mămăliga care se licheşte de suflet de câte ori punem de o mămăligă şi ne mai aminteam şi cât de mult muncea şi, până la urmă, cât de mult era în stare să dăruiască din puţinul ei copiilor şi nepoţilor ei.

Mi-am adus aminte de bunica şi de mămăliga ei în contextul în care am primit provocarea de la ALCEDO de a scrie o amintire legată de viaţa de fermier, inspirat fiind de unul dintre vizualurile campaniei ce marchează 25 de ani de activitate pe piaţa din România. Aici sunt toate vizualurile.

Iar pe mine acest vizual m-a inspirat să scriu aceste rânduri:

2

ALCEDO este cel mai mare distribuitor de produse pentru protecția plantelor și de semințe din România și unul dintre principalii jucători pe piața de distribuție de îngrășăminte. Ca să înţelegeţi, fiecare al treilea fermier din România lucrează cu ALCEDO, indiferent că vorbim de culturi de porumb, grâu, rapiţă, floarea soarelui, sfeclă sau viţă de vie.

Dacă eşti blogger, poţi prelua şi tu această provocare şi poţi participa la concursul lansat de Blogal Initiative cu premii foarte atrăgătoare ce face parte din campania aniversară ALCEDO.

Alte detalii despre ALCEDO puteţi citi aici.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.