2nd iun.

Educație rutieră pentru copii prin programul Mobile Kids

În perioada 25 mai – 15 iunie 2015, copiii din clasele I-IV din peste zece şcoli din Bucureşti vor beneficia de cursuri interactive de informare privind siguranţa rutieră, o iniţiativă a Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii. Este cea de-a patra ediţie a programului educaţional Mobile Kids.

Este prima oară când vor participa şi fetele mele la acest program şi prima oară când vom face cunoştinţă cu MOKI, mascota programului.

Detalii despre Mobile Kids:

1Programul implică o serie de acțiuni de educație rutieră desfășurate atât în școli, cât și în mediul online. Publicul vizat este cel al copiilor cu vârste cuprinse între șase și zece ani, scopul fiind acela de a-i responsabiliza în trafic și de a adopta un comportament adecvat, atât ca pasageri, cât și ca pietoni. În acest sens, mascota programului, MOKI, este prezentă în sălile de curs și îi motivează pe copii prin jocuri și materiale educative. Până în prezent, peste 6.000 de copii au fost încurajați să adopte o atitudine responsabilă în trafic.

Din 2013, lecţiile de siguranţă rutieră sunt disponibile şi online pe site-ul www.mercedes-benz.ro/MobileKids. Clipurile au ca subiect acțiuni legate de siguranța rutieră prin respectarea regulilor de circulație, atât ca pasager, cât și ca pieton, purtarea centurii de siguranță. Instalarea unui scaun special în mașină, pentru copii, potrivit grupei de vârstă este absolut necesară. De asemenea, echiparea corespunzătoare dacă circulați cu bicicleta, rolele sau cu alte mijloace.

Şi în 2015, Organizația Salvați Copiii este alături de Mercedes-Benz, promovând respectarea regulilor de circulaţie cu ajutorul voluntarilor implicaţi în proiect care oferă sfaturi şi informaţii celor mici, atât despre traficul rutier, cât şi despre importanţa atenţiei şi siguranţei. Adoptarea unei atitudini adecvate ca pietoni sau pasageri, respectarea regulilor de circulație sunt printre temele dezbătute de aceștia. MOKI, simpatica mascota a programului, o să încurajeze elevii să participe activ la discuții.

De-a lungul timpului, Mobile Kids s-a bucurat de sprijinul personalităţilor publice, precum Andreea Esca, Andi Moisescu, preşedintele organizaţiei Salvaţi copiii, sau Adi Sână, care au participat la lecţiile deschise de siguranţă rutieră şi le-au povestit celor mici despre propriile experienţe din copilărie, dar şi despre cele trăite în ipostaza de părinţi, încurajându-i să fie responsabili ca pietoni şi viitori şoferi.

Școlile care doresc să se înscrie în edițiile din 2015 ale programului Mobile Kids pot face acest lucru contactând reprezentantul Organizației Salvați Copiii, Andreea Hagiu, la adresa de email andreea.hagiu@salvaticopiii.ro.

Mobile Kids face parte din programul global Daimler, de educație rutieră pentru copii si este implementat de peste 14 ani la nivel internațional. Liantul și elementul central al campaniilor Mobile Kids sunt, de fiecare dată, formatul dinamic și distractiv al lecţiilor de siguranţă rutieră, adaptate în funcție de vârsta copiilor.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.