26th mai

Am reușit să urc pe Duomo din Milano (video)

După ce am ajuns la Duomo din Milano de vreo 5 ori, în cele 6 zile cât am stat la Milano, ne-am hotărât, în cele din urmă, să urcăm pe acoperişul său, în turul turistic care costa 15 Euro de persoană.

A1

Cândva, am înţeles că nu se permiteau construcţii mai înalte decât clădirea Duomului din Milano, mai exact să nu depăşească mâna statuii Maicii Domnului de pe catedrală, căreia i-a şi fost dedicată dar cu timpul au apărut clădiri moderne care au depăşit cu mult această limită.

Cu toate acestea, odată urcat pe acoperişul catedralei din capitala Lombardiei, simţi că eşti cu capul în nori, spre Nord vazându-se printre zgârâie norii din Porta Garibaldi Alpii cei majestuoşi. E drept, am profitat şi de ziua senină de la Milano.

Am făcut şi un video sugestiv, de pe acoperişul catedralei, una dintre cele mai frumoase monumente care mi-a fost dat să îl văd vreodată.

Dar pâna la video, câteva cuvinte despre catedrala Duomo din Milano: este cea mai mare catedrală/biserică din Italia şi a 5-a cea mai mare din lume. Construcţia, începută în anul 1386, a durat aproape 6 secole şi este o catedrală de tip gotic (Wikipedia).

Video realizat cu camera foto compactă Canon Power ShotG7x.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.