20th mai

Am experimentat și eu vizionarea unui film în format 4DX

Vânt puternic (am început chiar să strănut la un moment dat), sunete în mişcare, dacă pot să spun aşa, stropit cu apă (la care puteai să dai off de la un buton plasat între scaune dacă nu voiai sa ţi se ude ochelarii), zdruncinat şi înclinat scaunul în funcţie de acţiunea filmului, vibraţii plus efecte luminoase care veneau din interiorul sălii, deci nu de pe ecran.

Acesta este tabloul scurtei experienţe pe care am avut-o ieri în noua sală cu proiecţie 4DX din multiplexul Cinema City din proaspătul centru comercial Mega Mall, deschis săptămâna trecută, când am vizionat câteva trailere.

Mirosul nu a apărut ieri în peisaj sau aveam eu nasul înfundat. Ştiam că trebuie să apară şi mirosul dar eu nu am simţit nimic.

Scaunele sunt grupate câte 4, cei 4 ocupanţi mişcându-se în acelaşi timp, iar la picioare ai un suport special, să nu atingi podeaua, astfel încât trăirea să fie completă.

În cele aproximativ 20 de minute de testare a noii proiecţii 4DX de la Mega Mall, am avut senzaţia de mers cu maşina decapotabilă pe un drum cu bolovani, iar din când în când mă mai scuipa câte unul 🙂

112

Acum serios, experienţa e una foarte interesantă, iar diferenţa de preţ pentru vizionarea unor filme 3D proiectate în sala 4DX, în comparaţie cu cele obişnuite, este una foarte mică:

– de luni până joi, înainte de ora 17.00  – 36 de lei de persoană

– după ora 17.00 – 37,5 de lei

– de vineri până duminică, înainte de ora 17.00 – 43,5 de lei

– după ora 17.00 – 45 de lei.

La preţurile de mai sus se mai adaugă costul ochelarilor 3D (3 lei perechea) dacă nu ai deja o pereche la tine. Sunt cam de unică folosinţă cei pe care îi primeşti, pentru că sunt cam firavi, dar sunt eficienţi.

La final, am vizionat în format standard noua producţie MAD MAX – Drumul furiei, un film care nu te lasă nici să respiri, un film de acţiune aproape cap-coadă, cu doar câteva momente în care nu stai cu sufletul la gură. Chiar mă gândeam cum e să vezi acest film în condiţii 4DX, în intregime? Oare mai poţi sta în picioare, la final? O mostră de 10 minute din acest film, în condiţii 4DX, am văzut aseară şi e cel puţin intens dacă nu chiar obositor.

Chiar şi aşa, vă invit să experimentaţi o proiecţie 4DX.

Noul multiplex Cinema City din Mega Mall are 14 săli dintre care 7 în format 3D, Cinema City Multiplex Mega Mall este primul cinematograf din România dotat cu sală 4DX.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.