28th apr.

Joi o să ajung la BNR și o să vă spun cum a fost la Olimpiada Micilor Bancheri

Joi, pe 30 aprilie, o să ajung în premieră la Banca Naţională a României. Sper să vină şi Nenea Isărescu, primul bancher al ţării (cum sună asta!). Motivul e Olimpiada Micilor Bancheri, un concurs de educație financiară dedicat elevilor susţinut de MasterCard.

Concursul s-a adresat elevilor din clasele a III-a şi a IV-a din toată ţara. O sa mă însoţeasca şi Ana, clasa a IV-a, chiar dacă nu a paticipat la concurs, iar împreună o să vă povestim cum a fost la prima „Olimpiadă a Micilor Bancheri”.

MasterCard - Olimpiada Micilor Bancheri (5)

Până atunci, iată câteva detalii despre proiect:

MasterCard susține proiectul „Olimpiada Micilor Bancheri”, organizat de Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie, Revista Cutezătorii și Universitatea din Bucureşti și sprijinit de Banca Națională a României, prin care peste 2.500 elevi din ciclul primar din 15 județe și municipiul București își testează cunoștințele de educație financiară și creativitatea.

 

Concursul a demarat la începutul lunii martie 2015, când elevi din peste 50 de localități au susținut o probă scrisă de verificare a cunoștințelor de educație financiară. Primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat la această probă din fiecare din cele 77 de școli participante au trecut în etapa următoare, de elaborare a unor proiecte, precum afişe, fotografii, desene, machete etc., pe tema educației financiare, unde elevii și-au putut testa și creativitatea.

 

Dintre aceștia, 100 au fost selectați să participe la proba finală, care va avea loc în data de 30 aprilie 2015 și care va consta în susținerea unei probe scrise. În urma acesteia vor fi selectați patru câștigători, iar alți șase elevi vor primi mențiuni. MasterCard va acorda, la rândul său, un premiu, pentru cel mai inovativ proiect.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.