17th apr.

Povestea foto din spatele episodului 6 din #masinadefamilie

Şi pentru că obişnuiesc să scriu după fiecare review din #masinadefamilie şi o poveste foto a locurilor prin care am trecut în episodul cu pricina, am să fac acelaşi lucru şi de data asta, cu imagini inedite de la mare, în zilele de 1 şi 2 aprilie (nu e păcăleală), când am luat la plimbare modelul hibrid Peugeot 3008 HYbrid4.

Cred că e prima oară când ajung la mare în luna aprilie – chiar în prima zi a lunii aprilie – unde am găsit o mare calmă şi neaşteptat de frumoasă şi de primitoare, excepţie făcând doar vântul uneori foarte puternic. Inclusiv faptul că era pustiu, nu era ţipenie de om, un peisaj neobişnuit pentru o staţiune de mare foarte aglomerată în sezon – Mamaia – a contribuit la sporirea farmecului unei vizite la mare în luna aprilie.

Din loc în loc se mai lucra la o terasă care va urma să fie plină peste doar o lună-două, se mai vopsea un gard, se mai dădea câte o greblă în câte o grădină, în rest nimic nu anunţa că peste scurt timp prin locurile acelea va fi forfota de pe lume.

Da, am ales Mamaia tocmai pentru că în sezon am tot ocolit-o pentru aglomeraţia dar şi preţurile ridicate pe care le practică (cazare, masă etc). Nu am mai fost în Mamaia de foarte mult timp. Nici măcar în trecere. Am preferat sudul litoralului din motivele de mai sus.

Am stat lângă mare, într-un complex de blocuri recent ridicate, cu 2 si 3 camere – toate date spre închiriere, în sezon sau extra sezon – în zona de cluburi, foarte căutată de străini dar şi de club-erii noştri autohtoni. Blocul în care am stat era chiar lângă clubul Fratelli, pentru cunoscători. E de înţeles de ce e preferată vara zona asta: ieşi din bloc, faci câţiva paşi până la plajă, iar seara alţi câţiva paşi până într-un club. De restaurante, terase şi alte fast-food-uri e plin ochi, deci nu îţi mai trebuie nimic altceva. Cel puţin unora nu le mai trebuie altceva 🙂

Şi dacă tot nu am mai fost de mult timp prin Mamaia noastră celebră, m-am minunat de cât s-a mărit. Nu mai există plajă sălbatică între Mamaia şi Năvodari, nu mai există delimitare între cele două. Aproape ca s-au unit. S-au construit hoteluri, ansambluri rezidenţiale, terase, cluburi, s-au amenajat plaje. Am înţeles că se va construi aici şi cel mai mare Water Park din România. Bun aşa!

Am reuşit să dăm o fugă şi în Constanţa în portul turistic, pe la Cazinou şi un pic prin centru, pe Bd Tomis. La pas, nu cu maşina. Vai, cum arată Cazinoul…Am înţeles că e în grădina primăriei. Vorba aia: „mare e grădina (primăriei) şi mulţi nebuni îi sar gardul”, că nu se ocupă nimeni de monumentul ăsta simbol al Constanţei. Acum nici nu mai are cine să se ocupe, că şeful grădinii e la mititica, dar asta e altă poveste.

Aşadar, să vedem nişte poze cu marea în aprilie:

Pozele au fost realizate cu camera foto digitală Canon EOS 70D 18-135mm.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.