15th apr.

Voi ați auzit de „De-a arhitectura”?

O să vedeţi în rândurile de mai jos ce înseamnă exact „De-a arhitectura” în descrierea Anei (clasa a IV-a, 10 ani) ce reprezintă primul ei articol, un articol pentru „Revista Şcolii” – şcoala 150 – prin care recomandă şi altor copii acest opţional foarte interesant. Diacriticele le-am pus eu, dar în rest e aportul ei.

„În primul rând, vreau să vă spun că sunt foarte bucuroasă că fac parte din una dintre cele 96 de clase din România care participă la proiectul ,,De-a arhitectura în oraşul meu”.

 

Ce este „De-a arhitectura”?

 

,,De-a arhitectura” este opţionalul pentru clasele a III-a sau a IV-a unde nicio idee nu este rea, unde elevii stau şi în pauză ca să-şi termine ce nu au reuşit să finalizeze în timpul orei. Şi nu, nu e vorba de matematică sau limba română, ci de „De-a arhitectura”!

 

Hai să va zic de ce îmi place mie ,,De-a arhitectura”: am învăţat cum să măsurăm o clădire fără aparate speciale, am realizat mici machete bazându-ne pe mărimea omuleţului lego, am desenat în plan imagini văzute din profil, iar uneori am făcut expediţii în oraş.

 

După ce am învăţat foarte multe lucruri în semestrul I, ne pregătim să realizăm o machetă pe care o vom prezenta la un concurs, iar juriul va alege dintre cele 50 de machete prezentate, macheta câştigătoare. Nici nu ştiţi cât de mult aştept rezultatele.

 

Arhitecţii au intrat mereu cu zâmbetul pe buze în clasa noastră, iar noi nici nu îi lăsam să îşi aşeze bine hainele la cuier că mereu îi întâmpinam cu o îmbrăţişare, dornici să aflăm lucruri noi.

 

Ne-am fi dorit să avem acest opţional şi anul viitor, pentru că am văzut că nimeni nu e trist în timpul acestei ore.

 

Mi-ar plăcea ca elevii de clasa a II-a şi a III-a să citească acest articol, să aibă posibilitatea de a alege acest opţional şi de a deveni pentru un an sau chiar doi mici arhitecţi. Sunt convinsă că o să le placă.”

Dearhitectura

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.