27th mart.

Turul ciclist caritabil „Cărțile copilăriei pe bicicletă”, un eveniment unic în România

Sunt evenimente care se fac forţat, simţi că nu curg natural, sunt trase de păr, cum se spune şi de cele mai multe ori trec neobservate, deşi apar în toată presa, iar altele ţi se lipesc instantaneu de suflet, mai ales că sunt pe cărarea ta, aceea legată de copii, de educaţie.

Despre un astfel de eveniment de suflet am plăcerea să vă anunţ şi anume Turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”, un eveniment unic în România ce se va desfășura în perioada 23 aprilie – 3 mai și va traversa 13 județe parcurse în 9 zile, din Sighetu Marmației până în Constanța.

Va fi un eveniment la care toţi doritorii mărinimoşi de mişcare pe bicicletă pot participa. Punctul de la care s-a plecat în iniţierea acestui eveniment este realitatea care ne înconjoară în ceea ce priveşte problemele de alfabetizare din România, statistică conform căreia 53,3% dintre români au probleme de alfabetizare.

Sumele donate ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei”, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.

Principele Nicolae al României va pedala peste 1.000 de kilometri alături de campionul național la ciclism, Alex Ciocan, în beneficiul proiectelor inițiate de Asociația Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel național. Toate fondurile strânse vor fi direcționate în scop caritabil și oricine dorește să susțină inițiativa poate contribui cu o donație pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta.

 

Toți cei care doresc să pedaleze alături de Alteța Sa Regală sunt invitați să liciteze pentru locurile disponibile în pluton sau să se alăture gratuit la evenimentele de întâmpinare care vor avea loc în orașele: Sighetu Marmației, Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași, Constanța.

 

Mai multe detalii despre turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă” puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta  și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Kooperativa 2.0 este partener media al evenimentului “Cărțile copilăriei pe bicicletă”.

Afis-tur-ciclist

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.