27th mart.

Liniște, copiii citesc!

Dragi părinţi, nu ştiu ce faceţi voi dar eu o să recomand grădiniţei şi şcolii unde învaţă fetele mele campania de mai jos. Şi vi-o recomand şi vouă. Este vorba de campania de încurajare a lecturii în rândul celor mai tineri cititori: „Liniște, copiii citesc!

Despre ce e vorba?

Dascălii din toată țara sunt invitați să își înscrie școala la concurs pe pagina de Facebook Litera Mică, urmând ca pe 2 aprilie câștigătorii să primească sute de cărți cu care să construiască un fort de apărare a lecturii chiar în școala lor. Cărțile oferite vor rămâne în bibliotecile școlilor pentru ca toți copiii să le poată citi.

Școlile vor primi volume din cele mai îndrăgite colecții: Biblioteca pentru Toți Copiii, Tom și Jerry, seria de cărți ecranizate „Labirintul” și, totodată, cărți utile pentru școală, printre care colecțiile „Scriitori români ilustrați” și „Dicționarul elevului deștept”.

Pe data de 31 martie, pe pagina Litera Mica vor fi anunțate cele 5 grădinițe/școli/licee câștigătoare (prin tragere la sorți) care primesc cărți cu care să construiască pe 2 aprilie un zid ca semn de apărare a lecturii.

Anul trecut, în cadrul aceleiași campanii, holurile a 25 de grădinițe, școli și licee au fost pavate cu cărți pe care copiii le-au primit în dar.

Campania editurii Litera se face în fiecare an de Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, celebrată în toată lumea pe data de 2 aprilie, ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.

Afis Liniste, copiii citesc

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.