Cum poți avea siguranța că diagnosticul sau tratamentul primit sunt corecte?

Doamne ajută, în ultima perioadă nu am mai avut de-a face, eu sau familia mea, cu spitalele, cu sistemul medical din România si nici nu îmi doresc să mai interacţionăm în vreun fel nici pe viitor. Dar ştii cum e: problemele de sănătate nu vin programate.

Citeam ieri la Robert prin ce a trecut şi cum a pierdut o zi prin spitale pentru o problemă medicală nu foarte complexă dar asta nu contează. Vorba lui: în ce ţară trăim domne’? Plătesc de 18 ani CAS şi nu am avut nevoie niciodată de concediu medical, nu mi-a trebuit un pansament şi acum când vreau şi eu o amărâtă de consultaţie stau şi întind pe la uşi?”

Dar asta e una dintre probleme, că stai cu orele si nu te bagă nimeni în seamă sau te trimit pe la nu ştiu ce secţii să ai de unde veni. Mai e şi o altă problemă: diagnosticul şi/sau tratamentul eronate sau bâjbâielile doctoriceşti, venite, după părerea mea, din rea credinţă şi nu din incompetenţă medicală. Care ar fi motivul?

Poate ştiţi, poate nu ştiţi că sistemul medical din Romania este penultimul din Europa, iar la categoria rezultate ale tratamentelor România a strâns abia 83 de puncte, adică nici măcar jumatate din totalul de 250 de puncte.

Ca să vedem un pic mai bine ce se întâmplă la noi în spitale şi a ne facem măcar o idee de unde ar trebui lucrat mai mult – chiar dacă ăsta va fi doar un alt semnal de alarmă, printre multe altele – hai să completăm un chestionar realizat de catre Intermedicas despre preferințele/alegerile pe care le faceți voi când vă confruntați cu o problemă medicală.

Poţi să îl dai la cât mai multă lume să îl completeze. Mie mi-a luat fix 2 minute să îl completez.

Sănătate să avem!

Chestionar:

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world’s leading questionnaire tool.

Comments (1)
  • Din pacate , in Ro , in general a gasi un medic bun intr-o anumita specializare inseamna intrebat in stanga si in dreapta , iar cand il gasesti zici bogdaproste si sa nu moara/ sa se lase de meserie sau, mai rau, sa plece sa munceasca in strainatate . La privat, te mai duci dupa el .
    Si iarasi din pacate, personal , toate experientele pe care le-am avut la privat ( eu sau apropiati cu care am fost pe post de insotitor ) au fost execrabile . Si am ajuns la concluzia ca prefer sa fiu umilita pe asigurarea aia obligatorie de sanatate si sa injur sistemul decat sa fiu umilita pe banii pe care un om munceste o luna , plus asigurarea obligatorie de sanatate .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.