26th feb.

Filmul Mielul Shaun povestit de Ana

Pentru că nu am putut ajunge la avanpremiera filmului de animaţie „Mielul Shaun”, alături de piticele mele, le-am rugat să îmi povestească şi mie, cu cuvintele lor, să pot recomanda şi altor părinţi/copiii să vadă acest film.mielul shaun

” – Mami, cum a fost? – Aaaaa…mai bine le întrebi pe ele, arătând către fete”. A, e clar, a fost un desen animat mai mult pe placul copiilor şi mai puţin pentru cei mari.

” – Sara, cum a fost la film? – Păi, a venit mielul şi a rămas căscat!” Mai mult ca sigur că a vrut sa zică că a rămas cu gura căscată :))) M-am lămurit…

” – Ana, cum a fost? Povesteşte-mi şi mie, te rog.”

Personajul principal este un miel, pe nume Shaun, care era şeful unei turme de oi. Oile astea locuiau la o fermă de care avea grijă un fermier. Mielul Shaun se saturase de programul zilnic şi a vrut să îşi ia o zi liberă pentu că muncea din greu la fermă. Aşa că, într-o zi, l-a adormit pe fermier prin metoda de numărare a oilor, adică toate oile săreau una câte una peste un gard, iar tu le numeri până adormi.

 

După care, cu ajutorul restului turmei, l-a dus într-o rulotă, iar turma a dat o mare petrecere în casa fermierului. Numai că, din greşeala, Shaun dă drumul rulotei care se duce la vale, cu tot cu fermier şi câinele fermei care alerga după ea. După o cursă plină de peripeţii rulota se opreşte lovindu-se de un stâlp din oraş, iar fermierul se loveşte la cap de geamul rulotei si ajunge la spital. De la lovitură, fermierul îşi pierde memoria. Câinele este luat de hingheri.

 

În tot acest timp, la fermă, oile nu mai aveau ce mânca şi le era frig, motiv pentru care Shaun decide să plece în oraş în căutarea stăpânul său, luând o fotografie de-a lui, un radio şi nişte bani.

 

Cum nu îl putea lăsa singur, celelalte oi l-au urmărit pe Shaun şi s-au alăturat căutarilor. Pentru a trece neobservate şi a supravieţui în oraş, oile s-au deghizat în oameni. După mai multe peripeţii, la un moment dat s-au demascat, iar Shaun a fost prins de hingheri şi dus la adăpostul de animale unde este pus în acceaşi cuşcă cu câinele de la fermă, de unde au reuşit să scape, turma ajungând să trăiască lângă o groapă de gunoi.

 

În groapa de gunoi, întâmplător, au găsit un afiş cu poza fermierul care era cel mai celebru frizer din oraş. Între timp, fermierul, deşi nu îşi amintea unde stătea, şi-a amintit că ştie foarte bine să tundă oi şi a lansat o nouă frizură în oraş, lumea făcând coadă la el.

 

Când au ajuns la frizerie, oile s-au gândit cum să îl facă pe fermier să îşi amintească de ele. Aşa că au montat un gard peste care au început să sară una câte una, până au adormit toti clienţii dar şi pe stăpânul lor frizer, pe care l-au băgat în rulota lui. Rulota au legat-o la autobuzul care mergea în satul lor, iar pe drum fermierul s-a trezit înconjurat de oile lui şi i-a revenit memoria.

 

Astfel că, începând de a doua zi, fermierul nu a mai respectat programul zilnic, fiind mult mai bun cu oile sale şi a ieşit la picnic cu ele.

 

Nice, cam asta e. Unii ar zice ca e un spoiler în toată regula dar asta e. Oricum, a fost un exerciţiu foarte mişto 🙂

Mai trebuie spus că „Shaun the Sheep – Movie” a plecat de la serialul de animaţie de succes „Shaun the Sheep”, lansat în 2007. Copiii probabil că ştiu despre ce e vorba 🙂 Filmul Mielul Shaun” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 27 februarie 2015.

Deci, dacă v-a plăcut povestea Anei, vă invit să vedeti si voi filmul.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.