23rd feb.

Hai, să ducem niște părinți în tabără!

Nu sunt chiar străin de tehnologie faţă de alţi semeni de vârsta mea care au învăţat mai târziu din tainele ei, odată cu dezvoltarea acesteia, şi pot spune că mă descurc dar recunosc că admir viteza de învăţare a celor mici în ale tehnologiei, rapiditatea cu care se adaptează şi usurinţa cu care o mânuiesc. Ce mai, cei mici sunt adevăraţi bureţi care absorb rapid informaţia şi o aplică instantaneu.

Am trăit-o pe pielea mea, cu cele mici. De la prima utilizare a tabletei, de parcă asta făceau de când s-au născut, până la chestiile mai sofisticate din prezent, deci cu oarece experienţă adunată în dreptul lor, precum recomandarea unei simple aplicaţii pentru telefonul mobil.

Ana bloggeritza

Păi, să vă povestesc:

Într-o zi, acum vreun an, căutam un instrument, o aplicaţie care să îmi salveze anumite imagini, un fel de Pinterest dar fără să fie o reţea socială, doar pentru mine, ca un fel de „caiet” (să nu zic oracol) cu locuri unde vreau să ajung, lucruri pe care mi le doresc, maşini pe care mi-aş dori măcar o dată în viaţă să le conduc…ma rog, din astea, nu chiar de neşeruit, mă înţelegeti. Şi cui puteam eu să îi cer consiliere? Anei, of course 🙂

” – Păi, tati, nu ştiai că există Whishboard? – Ce-i aia? – E o aplicaţie care îţi pune toate aceste dorinţe, în imagini si poţi să le găseşti acolo oricând, să adaugi, să schimbi. Eu mi-am facut.” Şi începe să îmi arate pe tabletă ce conţine tabla ei cu dorinţe: un birou cu dulap şi scaun directorial, un smartphone, o husă de smartphone, (apropos: dorinţele astea chiar i s-au îndeplinit la finalul anului trecut, de Sărbători), un vapor de croazieră, un avion, o piscină, două piscine etc

Poate ziceti că nu e mare lucru dar pentru mine a fost o revelaţie, că mi-a dat exact ce aveam nevoie. Şi nu e prima oară când Ana îmi serveşte dezinvolt câte o zmetie din asta legată de tehnologie. Dar le accept bucuros, că mai învăţ şi eu câte ceva 🙂

Şi dacă eu, ca părinte, precum spuneam la început, nu sunt chiar pe dinafară cu ceea ce înseamnă tehnologie, sunt sigur că sunt părinţi care au nevoie şi vor să afle mai multe.

Cum pot face asta şi unde?

Există proiectul #parintilascoala care încearcă să strângă cele mai frumoase şi neaşteptate poveşti scrise într-un stil amuzant (precum a vrut sa fie cea de mai sus) despre experienţele părinţilor, bunicilor sau rudelor mai în vârstă, în interacţiunea lor cu tehnologia. Proiectul, iniţiat de către Orange, oferă şi o soluţie: un program intensiv de învăţare, o tabără pentru părinţi prin programul #parintilascoala, unde aceştia din urmă vor avea ocazia să afle de la consultanţi Orange, timp de un week-end, răspunsuri la orice întrebări legate de tehnologie.

Toate poveştile se strâng pe platforma: www.orange.ro/parintilascoala şi se pot inscrie până pe 26 februarie 2015.

Aşadar, dacă ai o poveste interesantă, pe care ai vrea să o share-uieşti cu prietenii de pe Facebook, poţi să o postezi pe profilul tău de Facebook folosind hashtagul #parintilascoala şi link către site-ul programului (www.orange.ro/parintilascoala) sau direct pe platformă. Povestea ta va fi înscrisă automat în concurs, iar toţi cei care îţi comentează la postare vor intra şi ei automat în concurs.

Hai, să ducem nişte părinţi în tabără!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.