20th feb.

Și-am ajuns și eu la Berăria H

Îmi amintesc clădirea unde s-a amenajat actuala Berărie H, fostul Pavilion H din Parcul Herăstrău, locul care, după revoluţie, găzduia unul dintre cele mai exclusiviste centre comerciale din Bucureşti, pe format de standuri en-gros dar mult mai rafinat, chiar şi pentru timpurile alea, înainte de apariţia celebrelor Mall-uri.

În Pavilionul H, găseai produse de protocol de unde toate ambasadele si consulatele se aprovizionau, haine, încălţăminte şi alte produse de lux, destul de rare pentru anii ’90. Nu stiu ce evoluţie a mai avut pavilionul H după apariţia centrelor comerciale moderne şi până la schimbarea destinaţiei, odată cu reamenajarea noii berării, însă, probabil, era cazul să treacă într-o nouă etapă.

Iată că, la 5 luni de la deschidere, am ajuns şi eu la Berăria H. E imensă, e spaţioasă. Se spune că este cea mai mare berărie din Sud-Estul Europei şi probabil că aşa este. Cu siguranţă, eu nu am fost în vreuna aşa de mare. E un loc perfect pentru concerte pentru că are o acustică bună (am înţeles că s-a lucrat la acest aspect odată cu reamenajarea) si intră şi o groază de spectatori care pot mânca şi bea câţiva metri de bere în timp ce se bucură de spectacol. Aseară am ascultat doar fanfara berăriei, cu muzică bavareză în program, să meargă cu berea şi cârnaţii.

Cu siguranţă, este una dintre cele mai importante destinatii pentru concerte. Berăria H are şi propriul festival de rock – Oktober Rocks. Ia priviti aici ce afişe cu concerte au.

Foto mic - H-amburgerApropos de mâncare, motivul pentru care am ajuns ieri la berăria H a fost lansarea noului meniu semnat de Chef Cătălin Scărlătescu care a avut misiunea nu doar de a crea unele rețete noi pentru preparatele din meniul berăriei (50 de preparate), dar şi coordonarea și optimizarea echipei de bucătari și furnizori şi redesenarea fluxului operațional și a procedurilor din bucătărie.

Să nu vă închipuiţi că e vreo mâncare sofisticaţă, ci una simplă, de berărie. Mie mi-au atras atenţia hamburgherii sau, mai corect spus, mini hamburgherii – la gust, o combinaţie foarte interesantă de dulce cu sărat, varza rosie călită şi murăturile.

În rest, meniul mai cuprinde supe cremă, cârnați, ciolan, șnițel vienez, preparatele din carne de porc, mangaliță, coaste scurte de vită etc. Iar berea e bere: la draft, la metru, la butoi si la sticlă dar se găsesc şi alte băuturi alcolice sau non-alcoolice.

Aseară, am avut parte şi de o mini coregrafie a suporterilor dinamovişti, prietenii lui Cătălin Scărlătescu, cu steaguri, scandări şi fumigene. Nu sunt dinamovist, dar pentru vreo 5 minute m-am simţit ca pe stadion, acustica bună spunându-şi din nou cuvântul.

Sunt curios cum o să arate la vară, când berăria va avea deschise şi terasele. Până atunci, să mai bem nişte beri la Berăria H, zic.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.