11th feb.

Voi folosiți confirmarea de cititire la e-mail?

De mult, de foarte mult timp, folosesc clientul free de e-mail Mozilla Thunderbird. M-am obişnuit foarte tare cu el, mai ales că permite folosirea mai multor adrese de e-mail.

Mozilla ThunderbirdO altă funcţie pe care o are este că poţi să îţî customizezi folosirea „return receipts” (confirmarea de primire), adică de fiecare dată când trimiţi un e-mail, poţi primi un mesaj de confirmare că respectivul l-a primit/deschis. Unor recipienţi li pare supărătoare procedura asta, însă pentru cine trimite e-mail-ul e o verificare foarte bună că e-mail-ul a ajuns la destinaţie.

Supărătoare sau nu, clientul de e-mail permite atunci când primeşti un astfel de e-mail cu confirmare de citire, să trimiti confirmarea sau să o ignori, prin cea din urmă alegere cel care a trimis nu mai primeşte confirmare de citire, deşi e-mail-ul a ajuns.

Ei, dar probabil că ştiaţi lucrurile astea. Ce voiam eu sa spun este că sunt indignat de câţi oameni nu răspund la e-mail-uri. Si aici nu mă refer tocmai la persoane cărora le trimit prima dată un e-mail, deci, poate, nu mă cunosc. Unii răspund foarte târziu – mai bine mai târziu decât deloc – dar foarte mulţi nu răspund niciodată. De ce? E aşa de greu să dai un răspuns? Ăsta este unul dintre motive pentru care folosesc confirmarea de citire, măcar să ştiu cu cine am de-a face.

Şi eu primesc tone de e-mail-uri, pe mai multe adrese şi totuşi nu rămâne nimic necitit, nu ramâne nimic nerezolvat, chiar dacă la unele e-mail-uri raspund scurt, sec sau la altele nu imediat, pentru că sunt plecat sau am, în acel moment, ceva urgent de făcut. Dar răspund. Până la urmă si aici e vorba de respect şi de bun simţ. Pe bune, nu aşa e frumos, să răspunzi?

Voi cum procedati? Câte e-mail-uri primiţi într-o zi? Răspundeţi la toate?

Comments (2)
  • Primesc intre 60 si 100 de mail-uri intr-o zi. 30-40 din ele tin de munca si incerc sa raspund in 2 zile. Dar, am perioade in care pur si simplu am prea multe deadlines pe proiecte pentru a raspunde la mailurile care nu fac parte din cele de lucru. Se mai intampla sa nu raspund niciodata la unele pentru ca pur si simplu uit de ele. Dar, acum m-ai facut sa ma simt asa vinovata, incat chiar am raspuns la niste mail-uri vechi. 🙂

  • :)) Bun aşa. Eu mă pun deseori în papucii celui care mi-a trimis un e-mail şi nu i-am raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.