15th ian.

Gradinița Marienkafer sau buburuza germană

Vara trecută eram foarte curios în legătura cu perspectiva ca Sara mea să meargă la o grădiniţă cu predare în limba germană şi mă întrebam dacă se va adapta şi dacă îi va plăcea limba germană. Dar gândeam un pic egoist, doar din punctul meu de vedere, pentru că doar mie mi se părea o limbă dificilă, însă Sara a adoptat-o foarte bine, îi place şi învaţă foarte repede. Nu e de mirare, copiii la vârsta asta, de 5-6 ani, sunt ca un burete, învaţă repede si nu îşi pun atătea bariere precum cei mari. logo

Aşadar, în septembrie anul trecut, Sara a mers la Grădiniţa Marienkafer, singura grădiniţă cu predare în limba germană din sectorul 6 din Bucureşti, iar acum ne felicităm pentru alegerea făcută.

Trebuie să recunosc că alegerea am făcut-o, în principal, datorită Alinei, cea care a deţine grădiniţa Marienkafer, nimeni alta decât profesoara de dans a Anei de aproape 6 ani de zile, cea care, după cum povesteam odată aici, îi datorăm o parte din educaţia Anei şi e persoana în care avem o mare încredere. Pe lăngă plăcerea cu care lucrează cu copiii, fiind un pedagog desăvărşit, deşi nu are încă 30 de ani, Alina a reuşit să se înconjoare şi la gradiniţa Marienkefer de oameni valoroşi pe care i-am cunoscut şi sunt foarte încântat ca părinte.

Nu mai spun că, pe lângă Sara, am început să învăţ şi eu limba germană care nu e chiar atât de rea precum pare. Apropos: Marienkafer înseamnă buburuză, în limba germană:)

Trebuie să recunoaştem că vorbitorii de limba germană au şanse mari să îşi construiască o carieră de succes. Limba engleză se învaţă oricum, încă din primii ani de şcoală, dar dacă mai pleci la drum, de mic, şi cu limba germană, chiar e un câştig pentru un copil.

Evident ca sunt subiectiv cănd recomand Gradiniţa Marienkafer, însă o fac din toată inima pentru că e vorba de copilul meu, iar daca Sarei nu-i mergea bine aici, nu mai existau randurile astea. Dragi părinti, pe de altă parte v-ati obişnuit să vă recomand lucruri care funcţionează pentru familia noastră, dacă pot să spun aşa, iar Marienkefer este unul dintre ele.

Sa vă mai spun căteva lucruri despre Grădiniţa Marienkafer:

– un sediu spaţios cu loc de joacă în curte

– e situată foarte convenabil, între cartierul Militari şi Drumul Taberei, poate cele mai populate cartiere din Bucureşti cu acces din strada Moineşti

– masa copiilor se pregăteşte in house, în bucătăria grădiniţei, alt punct forte, deosebit de important atunci când îti alegi grădiniţa (părinţii ştiu despre ce e vorba)

– personalul  format din 3 educatoare care vorbesc fluent limba germană, absolvente ale facultăţii de limbi străine, specializarea germană – engleză, la care se adaugă un director educaţional plus Alina, coregraf şi directoarea grădiniţei şi Alin, administratorul de la Marienkafer, omul cu sufletul cât planeta de mare, cum spune Sara 🙂

– 3 grupe de copii disponibile – 10-12 copii pentru fiecare dintre grupe

– după terminarea grădiniţei, odată cu intrarea la şcoală, copiii pot continua la after school-ul grădiniţei beneficiind zilnic de un curs intensiv de limba germană. Deci, există şi continuitate.

– opţionale active sunt : limba engleză, dans (evident ca dansul este arhi prezent la Marienkafer), înot, iar altele vor fi disponibile în curând: teatru, pictură şi pian

– website-ul grădiniţei este în constructie

– pagina de Facebook a grădiniţei: Grădiniţa Marienkafer

– adresa: strada Parafinei, nr 9, sect 6, Bucureşti

– taxă lunară gradiniţa Marienkafer: 1.250 de lei (preţ care include optionalele engleză şi dans).

– contact: Alina Cimpoieru, tel 0767.044.647/ Alin Zică, tel 0721.242.062

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.