8th ian.

5 (+ 1) ani de blogging

Luna asta fac 5 ani de când am început să scriu pe acest blog. Dar ca să fiu corect, acum fix 5 ani am început să scriu pe eclaudiu.wordpress.com, după care am trecut pe domeniu propriu: claudiuciobanu.eu, pentru că .ro-ul era luat. Probabil că mă trezisem târziu. Bine că pentru fii-mea cea mare am găsit domeniul anaciobanu.ro liber şi l-am şi achiziţionat. De mult. Dinainte să încep să scriu pe blog. Să fie acolo. Cred că nu va mai trece mult pănă va începe să scrie şi ea pe un blog.

2Şi ca să fiu corect pănă la capăt, perioada mea de blogging începuse deja, în 2009, deci cu un an mai devreme, când eram primul şi singurul blogger cu blog de merchandiser (acţiunea de mercantizare) din Romănia – un fel de blog de companie la vremea aceea. Şi a rămas singurul şi în ziua de azi, pentru că alt nebun nu s-a mai găsit să scrie despre subiectul asta. E un blog părăsit la ora actuală dar acel blog mi-a stârnit pofta de scris şi tot atunci am realizat ce înseamnă să te ţii de o nişă. Cu alte cuvinte, atunci am dat de gustul nişelor.

Blogul de merchandising, pe de o parte, nu mă lăsa să mă exprim liber, mă îngrădea, nu puteam să scriu despre orice, motiv pentru care am făcut pasul către claudiuciobanu.eu, iar pe de altă parte, am văzut o oportunitate pe nişa de retail alimentar şi aşa am lansat, în 2010, primul meu proiect de nişă – retail-FMCG.ro, o revistă online care a crescut enorm, a crescut organic, a crescut sănătos. Aşadar, am mers pe ambele direcţii.

Revenind la blogul de faţă, cel mai mare beneficiu pe care mi l-a adus şi încă mi-l aduce blogul este brandingul personal, de la primul post şi până în prezent. E ca un CV, ca o carte de vizită pentru mine, mai ales atunci când vine vorba de online. De fapt, dacă acum mai mult de 6 ani de zile, cănd dădeam pentru prima oară cu nasul de online, activităţile mele erau preponderent offline, iată că azi, au rămas foarte puţine offline, marea majoritate fiind de natură online unde încă învăţ şi mă educ.

Chiar dacă unii mă ştiţi ca o persoana de media, editor coordonator la o revistă online, blogging-ul rămâne pentru mine un domeniu foarte important, pasiune cu care am fost consecvent şi cu care voi rămâne consecvent. Iar rezultatele au apărut, chiar dacă nu imediat.

Au trecut 5 ani de când scriu pe blog, iar cineva mă întreba cum o sa arate blogging-ul peste 5 ani. Nu ştiu cum va arata blogging-ul peste 5 ani având în vedere viteza cu care se schimbă lucrurile în online dar eu ştiu sigur că îl voi trata cu acceaşi seriozitate pentru că nici nu vă imaginaţi ce putere are şi va avea blogul.

Să aveţi un an excelent!

P.S. Poza din articol nu a fost aleasă întâmplător. E făcută în martie 2010. Deci, cam pe la începuturile acestui blog.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.