10th dec.

Cum va arăta media, în viitor?

La întrebarea din titlu au încercat să răspundă câţiva specialişti din media, advertising, digital marketing, online publishing, mobile sau tehnologie, la o nouă ediţie a evenimentului Future of Media, organizat de către Evensys.

DSC04333

Ceea ce ştim sigur este că paradigma s-a schimbat, iar online-ul joacă şi va juca un rol fundamental, în viitor. Astfel, piata de media online se împarte, în acest moment, între: Google 65%, Facebook 15% şi local market 20% (DRAGOS STANCA – Managing Partner, ThinkDigital Romania).

Dacă în prezent există o aplicaţie pentru orice, în curănd va exista un video pentru orice. 83% dintre utilizatorii de smartphone se uită la continut video mobile (LAURA BARBU – Director, Brand & Marketing Communication, Vodafone Romania). Aşadar, iar aud de conţinutul video ca element principal diferenţiator.

Bine, şi ce va urma după aplicaţii şi video? LAURA BARBU – Director, Brand & Marketing Communication, Vodafone Romania spune că „Health and wellness” va exploda pe mobile în viitor. Cu alte cuvinte, mobilul va avea un rol din ce în ce mai important în viaţa şi în sănătatea noastră, vezi portabilele care ne monitorizeaza diferite funcţii vitale şi altele.

Pe de altă parte, odată cu îngustarea cărării printului, jurnaliştii nu se îndreaptă neapărat către online. Aceştia vor crea hub-uri, în care vor scrie branded content pentru branduri.

Conținutul cu adevărat valoros va fi disponibil cu abonament (eh, ştiam eu!). Peste jumătate din traficul online se va face pe mobil, iar fenomenul de multiscrren va fi omniprezent.

So, in concluzie, fără să trec prin toate speach-urile, am reţinut că piața media s-a globalizat agresiv, iar Google și Facebook schimbă modul de consum; viitorul e mobile pentru că petrecem foarte mult timp pe mobil, iar viteza a crescut de sute de ori, odată cu introducerea mobile internetului.

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.