8th dec.

Ajutați-mă să trimit gânduri bune de Crăciun unor bătrâni singuri

Din păcate, eu nu mai am bunici. De mult, de foarte mult timp. S-au dus unul câte unul, iar ultima bunică s-a stins cănd eram în liceu, deci de foarte mult timp. E trist dar cred că şi mai trist este invers, adică să fii bătrân şi să nu mai ai copii sau nepoţi, să nu mai ai pe nimeni lângă tine la bătrăneţe.

Nu vreau să fiu patetic dar nu este o imagine foarte bună, drept pentru care, dacă pot să aduc puţină bucurie unor oameni singuri şi fără sprijin la bătrâneţe, sunt foarte fericit să o fac. Iar voi mă puteţi ajuta.

O rețetă pe care mi-o pregăteau bunici mei de Crăciun

Aceasta a fost punctul de pornire al unui proiect de care m-am lipit imediat şi care continuă de ceva ani. Despre ce este vorba?

Ei bine, anul ăsta mă alătur şi eu proiectului imiţiat de către Electrolux prin care voi găti şi voi pregăti masa de Crăciun pentru bătrânii singuri aflaţi în grija Fundaţiei Principesa Margareta. Ca să ştiţi, vorba cuiva, Electrolux este furnizorul oficial al Casei Regale.

Anul acesta, 4 echipe de bloggeri vor găti pentru bătrânii ajutaţi de fundaţia Principesei, iar eu voi face echipă cu bloggerul culinar Georgiana Voinea de la www.sisterskitchen.roDeci, nu voi găti singur, dacă cumva v-aţi speriat 🙂

Aşadar, mâine, pe 9 decembrie, împreună cu alţi bloggeri, vom pregăti preparate de Crăciun pentru bătrânii ajutaţi de fundaţia Principesei. Dintre cele 4 echipe „concurente”, doar 2 vor fi câştigătoare şi vor inta pe data de 16 decembrie în bucătăria regală a Palatului Elisabeta.

Ce gătim?

Mâine, vom pregăti un fel principal şi anume „Muşchiuleţ de porc la cuptor cu garnitură de legume la cuptor”. Reţeta o puteţi găsi aici, doar că în loc de garnitură de cartofi la cuptor, vom găti o garnitură de legume la cuptor. Deja ştiu că eu mă voi ocupa de pasta de usturoi la care zic că mă pricep, iar de restul voi vedea la faţa locului şi o voi asculta – cu siguranţă – pe Georgiana.

Muschiuletdeporcculegumelacuptor

Toate preparatele gătite la sesiunea de cooking de mâine vor ajunge tot la bătrânii ajutaţi de fundaţie, împreună cu urările din partea voastră.

Şi acum, ceea ce îmi doresc foarte mult este să mă ajutaţi şi voi. Cum? Aş vrea să le trimit bătrânilor gânduri bune de Crăciun, pe care noi, cei care vom găti pentru ei, să le transcriem pe felicitări de Crăciun şi să le trimitem odată cu mâncarea pregătită de noi.

Aştept aici, în comentarii, gândurile voastre bune pentru ei.

Foto

Comments (5)
  • Sa nu va lasati prada deznadejdii niciodata, sa fiti optimisti si impacati cu gandul ca sunteti aici si acum pentru ca asa a trebuit. Avem nevoie de oameni ca dvs. printre noi, ca sa aduca un strop de bunatate, intelepciune si cumpatare in lumea asta haotica. Va iubim, dragii nostri, oricine ati fi si oriunde ati fi! La multi ani!

  • Sarbatori frumoase, cu milioane de ganduri bune si imbratisari calde!

  • În afară de oamenii care v-au gâtit acum mai sunt mulți care se gândesc la voi și care vă admiră pentru tăria de care dați dovadă în fiecare zi. Să aveți sănătate și să vă bucurați de fiecare zâmbet pe care îl primiți, dar și pe care îl oferiți!

  • […] impreuna cu Claudiu gatim pentru niste oameni frumosi. Un eveniment marca Electrolux devenit deja traditional prin care […]

  • Când v-ați ajutat copiii să se facă mari, când ați întins mâna cuiva, când ați făcut pe cineva să zâmbească și să se descurce de pe o zi pe alta, nu ați așteptat nimic înapoi. E vremea să fiți răsplătiți și să vi se ofere bucurie din partea unor oameni care fac asta cu mare drag. Să fiți sănătoși și să vă amintiți de fiecare moment frumos în care ați dăruit. Sărbători cu zâmbet și cuvinte calde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.