19th nov.

Două recomandări: una culinară și una educativă

Reiau şirul de recomandări cu o recomandare adresată bloggerilor pasionaţi de gătit şi una părinţilor care îşi încurajează copiii să înveţe limba engleză.

Să le luam pe rând:

Evenimentul Food Bloggers, la care am bucuria să particip şi eu, este primul eveniment culinar dedicat bloggerilor pasionaţi de gătit, un eveniment organizat de către Evensys (ah, Cristi, era o nişă pe care nu intrasei) şi unde cei prezenţi vor avea ocazia să-i cunoască pe Adi Hădean, juratul de la Master Chef, Marius Tudosiei, şeful de la Băcănia Veche şi  – dacă am înţeles eu bine – pe Foa, alt jurat de la Master Chef.

Dacă pe Adi Hădean şi pe Marius Tudosiei îi ştiu bine şi mă leagă câteva întâmplări din online, pe Foa abia aştept să-l cunosc. De asemenea, e un moment foarte bun să cunosc şi alţi bloggeri culinari, dat fiind că mai cochetez, din când în când, cu zona culinară, iar pe acest blog aţi putut citi şi câteva impresii personale după unele experienţe culinare.

Food Bloggers Conference are loc pe data de 26 noiembrie, la Crowne Plaza Hotel. Evenimentul incepe la ora 13.00. Accesul este gratuit.

FoodBloggers

Altă recomandare este despre un proiect frumos al Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie, Shakespeare School Essay Competition, proiect care încurajează copiii şi tinerii din toată ţara să fie creativi, să îşi pună ideile „pe tastatură”, să-i convinga pe cei de la Shakespeare School că ştiu bine limba engleză, iar aceştia îi vor premia pe cei mai buni cu excursii în Marea Britanie – care le pot deschide perspective noi şi le pot schimba viaţa.

Cele mai convingătoare idei, bine structurate și exprimate creativ în limba lui Shakespeare, vor fi răsplătite cu două tabere în campusurile unor universităţi sau colegii britanice de top, dar și cu multe alte premii constând în produse electronice și obiecte care susțin ideea de sustenabilitate.

Participanții, tineri între 11 şi 20 de ani, trebuie să scrie un text original în limba engleză prin care să exprime propria viziune despre cum putem să păstrăm Planeta Pământ o planetă VERDE, pentru generațiile viitoare.

Participanții pot înscrie gratuit eseurile, online, pe site-ul www.shakespeare-school.ro, până pe 29 ianuarie 2015. După selecția celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finală în urma unor scurte interviuri cu finaliștii.

3

 

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.