3rd nov.

Fii un Pacient Activ! – un proiect despre care măcar aș vrea să știți că există

Oricât de mult ocolim subiecte precum: boală (afecţiune), pacient, medic, spital, ne lovim inevitabil, mai devreme sau mai tarziu, de probleme nedorite de sănătate, fie că sunt ale noastre, fie că sunt ai celor dragi nouă. În 2011 am avut o serie nefericită de afecţiuni care au culminat cu o operaţie – deloc simplă – pe coloană.

Am trecut cu bine peste acel episod lung şi dureros şi mi-am învăţat lecţia că e mai bine să previi decât să tratezi. Aş fi vrut atunci să fiu consiliat medical corespunzător din capul locului, să nu mai trec prin 3 luni de chin, mi-aş fi dorit să fi ştiut opţiunile de la început, nu să le aflu pe pielea mea, pe parcurs.

Leziunea de atunci a fost şi una de ordin psihic, nu doar fizic. Aş fi vrut să ştiu că există undeva un Consultant Personal de Sănătate care  – şi acum citez: „este alături de pacienții săi pas cu pas, oferindu-le în permanență consultanță și susținerea morală de care au nevoie, precum și acces la cele mai potrivite soluții medicale.”

Ei bine, un astfel de Consultant există, în cadrul proiectului Fii un Pacient Activ! din programul ECC Romania – Centrul European al Consumatorilor Romania, parte a Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România, în persoana Dr. Florin Ioan Bălănică care „de-a lungul timpului, a construit în jurul său o rețea de medici specialiști de prestigiu din România și din străinătate, acoperind toate ariile terapeutice și alături de care colaborează pentru binele pacienților săi.”

Înainte de orice, proiectul Fii un pacient activ! educă, consiliază şi informează pe cei care au nevoie dar face mult mai mult de atât şi toate detaliile le găsiţi pe www.pacientactiv.ro.

Aici mai puteți urmări un videoclip despre drepturile pacienților în Uniunea Europeană.

Noi, cei din gaşca Kooperativă 2.0, am decis să sprijinim proiectul Fii un pacient Activ! şi prima dintre formele de susţinere a fost să purtăm câte un tricou cu mesaje diferite, cu care să atragem atenţia asupra faptului că avem posibilitatea de a ne informa despre drepturile şi obligaţiile pe care le avem, în calitate de pacienţi.

Iată-ne pe toţi:

kooperativa-tricouri-27-10-14

şi iată-mă şi singur, cu un mesaj special:

kooperativa-tricouri-27-10-10

 

Aşadar, Fii un Pacient Activ! este un proiect despre care măcar aș vrea să știți că există.

Foto: Dragoş Asaftei

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.