23rd oct.

S-a deschis Salonul Auto București & Accesorii

Au trecut deja 21 de ani de la primul SAB (Salonul Auto Bucureşti), devenit între timp SAB&A (Salonul Auto Bucureşti & Accesorii). Ţin minte ce nebunie era de joi şi până duminică la fiecare ediţie SAB, în primii ani. Lumea se călca, efectiv, în picioare. Eram fascinaţi de multitudinea de modele expuse şi stăteam zeci de minute la coadă să ne aşezăm la volanul unei maşini mai râvnite.

Între timp, evenimentul auto din Bucureşti a suferit mai multe modificări organizatorice despre care nu ştiu foarte multe detalii, interesul a mai scăzut şi dar rămâne cel mai important eveniment de profil din România la care merită să te duci.

Azi, 23 octombrie, SAB&A şi-a deschis porţile de la Romaero Băneasa pentru nu mai puţin de 11 zile de expoziţie, până pe 2 noiembrie. Chiar dacă o să fie mai aglomerat, intenţionez să ajung sâmbăta asta cu piticele mele şi să fac o tonă de poze mai ales la modelele care mă interesează, adică cele care se pretează la proiectul #familycar.

c4-cactus

 

SAB&A 2014, în cifre:

– 23 de mărci de automobile expuse (Abarth, Alfa Romeo, BMW, Citroen, Fiat, Fiat Professional, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MINI, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Suzuki şi Volkswagen)

– expozanţi: peste 100 de companii din industria auto

– suprafaţa de expunere: 21.000 mp

– 200 de modele de autoturisme

– 40 de modele de utilitare

– 40 de automobile istorice, în cadrul expoziţiei de maşini clasice „Bucharest Classic Car Expo”

În zona exterioară, acolo unde sunt rulotele, presimt că o să petrec foarte mult timp, ca de fiecare dată. Mă fascinează rulotele. Sunt curios să văd modelele de anul ăsta şi sunt curios ce feţe o să facă feţele mele când o să urcăm în ele 🙂

Alte puncte de interes:

– în zilele de weekend ale evenimentului, echipa Iacarii Acrobaţi va executa demonstraţii aeriene cu două avioane tip YAK 52TW

– poţi trăi cele mai tari senzaţii în standul RoMotion Simulator din Pavilionul H106.

– la fel ca în 2013, la SAB&A va fi demarat proiectul social de la „Zero la Zorro”, în cadrul căruia va fi demontat în totalitate, reasamblat şi pus în funcţiune un autovehicul, sumele strânse din vânzarea acestuia fiind alocate construcţiei unei gospodării pentru copiii orfani.

Taxa de intrare este de 20 de lei, iar pentru copiii sub 7 ani accesul este gratuit. Parcarea 10 lei.

Foto

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.