21st oct.

Mă uit la Masterchef și Vocea României. Pentru prima dată. Voi?

Da, e primul an când urmăresc Masterchef şi Vocea României, show-uri care nu se află la primul sezon. Până la sezoanele curente, nu am văzut nici măcar un episod din cele două emisiuni şi nu pentru că nu prea mă uit la TV. De ce am început să mă uit?

Precum vorba „Omul sfinţeşte locul”, mai mult ca sigur că aşa au funcţionat lucrurile şi la mine. Cu alte cuvinte, nu am rezonat deloc cu smintiţii aia trei de au fost înainte la Masterchef şi au plecat la altă televiziune, iar cei care au fost antrenori la Vocea României nu m-au inspirat aproape deloc, deşi nu s-au schimbat toţi. Mai exact, Brenciu nu m-a inspirat, plecat şi el tot la acea televiziune.

AdiHadeanCând prietenul Adi Hădean a anunţat că va face parte din noua echipă de la Masterchef, am ştiut că mă voi uita, cunoscând ce bunătăţi ies din mâna lui şi – mai ales – ce fel de om dintr-o bucată e. O bucată de om de un mare bun simţ, dar şi un ardelean care spune lucrurilor pe nume.

Probabil că nu sunt singurul care a încercat să vadă despre ce e vorba în vechiul show de la Masterchef dar care a schimbat rapid programul după ce aruncau nesănătoşii ăia cu farfurii sau înjoseau concurenţii. Am încercat să mă uit dar nu am putut, chiar dacă am înţeles că ăsta era formatul, însă era prea mult.

Iată că nu s-a stricat niciun format de emisiune dacă noua echipă de la Masterchef nu împart înjurături şi palme după ceafă (atât ar mai fi lipsit!). Se poate şi cu bun simţ, se poate să fii exigent, sever şi fără să fii violent, iar concurenţii chiar să înveţe, să rămână cu ceva.

Deci, pot să recunosc că, fără să fi auzit măcar de ceilalţi doi juraţi – Foa şi Patrizia, doi simpatici, de altfel, mai ales italianca Patrizia care e clar un personaj, cum stâlceşte ea cuvintele – mă uit la Masterchef pentru Adi Hădean, pe care îl cunosc şi îl apreciez.

Cât despre Vocea României, am început să mă uit la show datorită lui Tudor Chirilă. O da. E omul care a dat culoare emisiunii şi care este profund autentic în tot ce face. E prima lui participare ca antrenor la Vocea României şi sunt convins că e unul bun, de pe mâinile căruia o să iasă câteva perle, poate chiar Vocea României.

Şi, urmărind show-ul, am mai descoperit ceva: Loredana nu e numai o voce bună, o apariţie (uneori şocantă), o divă, ci şi o persoană deşteaptă. Asta e revelaţia mea de la Vocea României. A nu se înţelege că o credeam proastă sau ceva, doar că m-a surprins. Plăcut. Şi atunci stau şi mă gândesc din nou că succesul nu este întâmplător, ci vine la pachet cu muncă dar şi cu unele calităţi.

Pe de altă parte, nu ştiu cum au fost vocile în ediţiile anterioare ale Vocii României dar pot spune că la această ediţie e plin, e exces de voci frumoase, poate şi datorită faptului că le-au dat verde moldovenilor (de dincolo de Prut) să participe, deci alt motiv să urmăresc show-ul de la ProTV.

Voi vă uitaţi la cele două show-uri?

Foto

Comments (2)
  • Eh, stim ca esti fan Tudor Chirila :))

    • A, da? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.