17th oct.

Te-ai Calif-icat!

Recunosc că nu ştiam de Calif până astă vară când m-au asasinat cu bunătăţile lor, la Summer Camp, tabăra de Social Media organizată de Revista Biz.

Mai apoi, am urmărit prezentarea lui Radu, unul dintre partenerii Calif, la evenimentul Romanian Retail Convention, unde am aflat de conceptul Calif, pentru că restaurantele Calif nu sunt simple kebabării, ci au la bază o organizare ce implică un flux de producţie şi vânzare foarte bine puse la punct.

Cel mai mare atu al lor e faptul că au un centru de producţie de unde se aprovizionează cele 3 Califate, cum le spun ei, adică cele 3 centre de desfacere, ce asigură diminuarea foarte consistentă a pierderilor şi – mai ales – o continuitate în calitatea produselor.

Aseară am sărbătorit alături prieteniii de la Calif cei 4 ani de existenţă ai reţelei de restaurante cu specific oriental Calif şi am aflat şi alte lucruri din spatele unui business de succes, gazdă fiind Califatul Militari, ultimul punct de vânzare adăugat reţelei.

Primul dintre ele, anunţat în premieră naţională, este că, în curând, Califatul Militari din Bd. Iuliu Maniu va avea primul drive, cu comandă şi servire direct în maşină, pe modelul reţelelor de restaurante tip fast-food mai celebre.

Pe de altă parte, originalitatea şi consistenţa reţetelor sunt luate de către managerii Calif direct de la sursă, pentru asta ei pargurgând mii de kilometri prin Turcia, în zonele mai puţin umblate şi mai non-turistice ale ţării, în locuri unde mâncarea şi-a păstrat tradiţionalismul şi calităţile nealterate. Iar apoi sunt aduse la noi, gustul şi combinaţiile rezultate fiind de mare angajament.

Calif

Preferatele mele sunt Kebabul de vită cu salată de vinete, dilul de pui şi prăjitura cu iaurt şi stafide. Dar mai bine vă uitaţi voi la ce alte bunătăţi mai au, aici.

Cum i-am spus şi lui Radu: jos pălăria, te-ai Calif-icat! La Mulţi Ani, Calif!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.