8th oct.

Povestea foto din spatele #familycar

Şi dacă tot am făcut peste 1.000 de kilometri, în prima călătorie din #familycar, am reuşit să fac şi câteva poze, unele dintre ele în fuga maşinii, altele aşezat, cu răbdare, prinzând câteva peisaje pe care cu drag le-am revăzut.

Mi se strânge şi acum inima numai când îmi aduc aminte de locurile unde îmi petreceam toate vacanţele, în Vrancea, mai exact în satul Şerbeşti, Comuna Ireşti, lângă oraşul – am înţeles că acum e oraş – Vidra. Acum nu mai e nimeni dintre cei apropiaţi, rude…s-au dus cu toţii, iar casa cu grădina şi viile s-au înstrăinat.

DSC01523

Am scris deja o poveste despre aceste locuri. Tare e că la vremea când am scris acele rânduri nu aveam o poză de prin părţile locului să ilustrez articolul. Ei bine, de data asta am făcut multe poze , deşi s-au schimbat destul de multe „la ţară”, cum îi spuneam eu.

Am revăzut casa bunicilor, care în mare e aceeaşi, am revăzut via în care ne ascundeam când eram mici, am revăzut maidanul unde jucam fotbal, cu porţile care încă mai rezistau trecerii vremii, am revăzut fântâna unde mă duceam cu vară-mea să aducem apă, cu un cărucior cu două butoaie mari, am fost la biserica din deal, iar mai apoi la Putna.

Am revăzut de asemenea muntele, peste Putna, unde stă şi acum „obeliscul” care indică Cota 1.001 metri.

DSC01522

Apoi am mers pe un drum tare drag mie, spre Lepşa unde ne-am oprit la cascada Putnei, un loc unic în România.

Tot aici mi-a ieşit o poză faină, poate una dintre cele mai bune poze postate de mine vreodată pe Instagram, făcută cu bătrânul meu iPhone 4:

1

A doua zi dimineaţă am simţit aerul tare de la Lepşa, cea mai ozonată zonă din ţară.

Seara am ajuns la Sinaia, când se înnoptase. Pe drum am prins şi apusul (asta e o poză făcută de Ana, în fuga maşinii):

DSC01886

Câţiva dintre noi am tras pe dreapta…pardon stânga. Am lăsat albinuţa să o păzească pe Sara:

DSC01956

Doar a doua zi am văzut culorile din jur, într-o zi foarte însorită. Zoom-ul m-a ajutat să prind şi Crucea de pe Caraiman.

Apoi am plecat din nou la drum, către casă. Era ultima zi din primul episod #familycar.

Alături de Renault-ul Scenic XMOD, tovarăş de drum ne-a fost şi camera compactă Sony HX60 cu zoom optic 30x cu care am realizat pozele de mai sus, excepţie făcând cea de pe Instagram. Tot alături de mine, în proiectul #familycar, a fost, este şi va fi Kooperativa 2.0, cărora le mulţumesc pentru sprijin.

Poze din #familycar mai găsiţi şi pe contul meu de Instagram.

În curând, va urma un alt episod din #familycar.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.