29th sept.

#Lastrugurit, înainte!

Cam de prin luna mai încep ale mele fete să mă întrebe când mergem #lastrugurit? Când mergem să culegem struguri? Şi de fiecare dată când le spuneam că e în luna septembrie, după începerea şcolii, ah…li se părea o veşnicie.

Ce e #lastrugurit?

Anul ăsta am fost pentru a 3-a oară #lastrugurit, pe Domeniile Sâmbureşti, din judeţul Olt unde aproape 100 de copiii de toate vârstele culeg struguri timp de aproape o oră şi sunt şi răsplătiţi pentru asta. Fiecare găletuşă plină cu struguri este pontată de către organizatori şi plătită aşa cum se cuvine pentru munca prestată.

După muncă, copiii îşi aşteaptă diploma, banii şi mustul 😀 Pe diplomele lor stă scris: „…a contribuit cu sufletul deschis la notele finale ale vinului de Sâmbureşti, septembrie 2014, cu veselie şi entuziasm, La Strugurit”. Acum înţelegeţi de ce aşteaptă copiii cu sufletul la gură să vină #lastrugurit, nu?

Deşi se anunţa o zi ploioasă şi răcoroasă, sâmbătă #lastrugurit, până la urmă a fost o zi excelentă de toamnă şi ne-am distrat corespunzător, inclusiv în autocar – la peluză –  mai ales la întoarcere (Hop! Hop! Hop!…prietenii ştiu de ce). Ne-am simţit foarte bine, ne-am simţit ca acasă pentru că, de acum, suntem de-ai casei. Mulţumim pentru invitaţie!

Să ne uităm şi la nişte poze. Iată câteva făcute de mine cu telefonul:

…şi câteva mai artistice cu Fam. Ciobanu #lastrugurit, realizate de către prietenul Dragoş:

Alte poze găsiţi aici.

Să ne strugurim şi la anul!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.