Am văzut Hercules și un pic din Guardians of the Galaxy

Întâmplarea a făcut să văd, într-un interval de câteva zile, două filme cu Hercules, ambele lansate anul acesta:The legend of Hercules (IMDb link), lansat în ianuarie 2014, iar ieri am fost la avanpremiera filmului Hercules (IMDb link).

(cum să lansezi două filme despre acelaşi personaj legendar, Hercules, în acelaşi an, chiar dacă sunt producţii diferite?)

Dacă primul dintre ele îşi centrează atenţia asupra legendei lui Hercules, mai exact în ce circumstanţe s-a născut fiul lui Zeus, apoi copilăria şi tinereţea eroului atenian, în cel de-al doilea film povestea se focusează pe perioada matură a vieţii lui Hercules, plină de aventuri şi trecând foarte repede prin legendă,

Filmul Hercules este o producţie 3D – aşa cum îmi place mie – pe care am văzut-o la Sala IMAX Romtelecom – Cinema City, din AFI Palace Cotroceni, un film distribuit de Forum Film România.

httpv://youtu.be/GFqY089piQ4

Am trecut de la stări de piele de găină – ca să nu le zic scene de groază – la super-efecte cu suliţe care parcă îţi intrau în ochi sau bucăţi sparte dintr-o statuie care m-au făcut să mă eschivez, la propriu. Una peste alta efectele speciale sunt foarte bine realizate, în topul preferinţelor mele staţionând bătăliile din câmp deschis, iar în acest film acestea au fost suficient de multe cât să-mi bucure pipota.

Umorul întregeşte foarte fericit producţia Hercules şi o face mult mai agreabilă. Chiar replica finală a filmului: „Eh, dar cine sunt eu să-mi dau cu părerea? Eu, care trebuia să fiu de mult timp mort?”, îţi lasă un gust plăcut la final, ca un desert delicios.

Nu o să stric plăcerea de a savura filmul celor care urmează să îl vadă, asigurându-i că merită toţi banii Hercules, un film de aventură ce rulează începând de azi, 25 iulie, în cinematografele din toată ţara.

Hercules

Înainte de Hercules, am avut parte de o proiecţie specială de 19 minute din filmul “Guardians of the Galaxy” (link IMDb) al studiourilor Marvel. E de-men-ţi-al şi numai 3D merită văzut! Abia aştept să îl văd.

httpv://youtu.be/89yh3vYs-zo

Comments (2)
  • Data viitoare anunta ca faci SPOILER in articol daca vrei sa-ti pastrezi cititorii! Bine ca e un film slabut si nu-mi pare neaparat rau ca am citit ce-ai scris.

    • Nu prea fac spoilere. Chiar şi aici am intrat un pic mai mult în amănunte, faţă de obicei. Mulţumesc pentru sfat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.