12th iul.

Mai sunt doar două zile de World Cup. Să ne bucurăm de ele!

Încet, încet se apropie de final şi acest mondial. Până la concluziile finale mai sunt de jucat două meciuri, finala mică şi marea finală şi zic: să ne bucurăm din plin de ele, pentru că abia peste 4 ani vom putea retrăi atmosfera unor meciuri de World Cup.

Să revenim la cea de-a doua semifinală

Olanda-Argentina 0-0 (2-4)

OlandaArgentinaDupă prima semifinală, Brazilia-Germania 1-7, era normal ca restul meciurilor să ni se pară nişte glume proaste. Una dintre aceste glume, meciul Olanda-Argentina sau semifinala cu numărul doi, s-a înscris pe lista celor mai plictisitoare meciuri de la mondialul brazilian, Argentina fiind iar protagonist principal.

Ei, dar cu chinuiala asta, Argentina ajunge, totuşi, în finală. Acum sincer, spuneţi-mi un joc mai bun al marii echipe a Argentinei, din grupe sau din fazele superioare, că eu nu am reuşit să identific vreunul. Mai are o şansă: în finală. Ăăăă…ba nu. Am uitat că joacă cu Germania.

Faptul că Argentina a jucat din nou „senzaţional” era deja o obişnuinţă, însă şi Olanda s-a complăcut în acelaşi joc încâlcit, nereuşind nici pe final să dea lovitura, aşa cum ne obişnuise. Astfel, din nou s-a ajuns la prelungiri, apoi la executarea loviturilor de la 11m. A doua oară consecutiv pentru Olanda şi în premieră pentru Argentina.

Mă şteptam ca portarul Krul să îi ia loc din nou titularului, precum în sfertul cu Costa Rica, atunci când a apărat două penalty-uri dar de data asta această mutare nu a mai avut loc. S-a trecut la loviturile de departajare, iar Argentina a reuşit să se califice în finală.

Concluzia acestui meci ar putea fi una dintre concluziile acestui Campionat Mondial: nu e nevoie să joci spectaculos ca să te califici. În finală vor juca o chipă calculată dar care atacă fără menajamente – Germania – contra unei echipe pragmatice, fără imaginaţie – Argentina – dar care poate puncta decisiv în urma unei execuţii neaşteptate, de geniu, a lui Messi, fie că vorbim de un gol sau de o pasă decisivă.

Aşadar, mai avem de aşteptat până mâine să vedem cine va deţine supremaţia în fotbalul mondial: europenii sau sud-americanii.

Azi avem finala mică: Brazilia-Olanda, de la ora 23.00, un meci care nu are, practic, nicio miză, un meci al orgoliilor rănite, iar mâine e marea finală, Germania-Argentina, de la ora 22.00. Mai sunt doar două zile de World Cup. Să ne bucurăm de ele!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.