11th iul.

Aduceți filmul „Usturoi” pe ecrane!

Înainte de toate, hai să vedem trailerele astea:

După ce a mai fost difuzat la TIFF Cluj și la TIFF Sibiu, iată că filmul independent „Usturoi„, realizat de către bloggerul Radu Băzăvan (Groparu.ro) – scenarist și producător, împreună cu Lucian Alexandrescu – regizor şi prieten din copilărie al lui Radu, trece pentru prima oară Carpaţii.

Premiera bucureșteană a filmului „Usturoi” a avut loc aseară, la Cinema City Sun Plaza – o inițiativă a revistei Biz – unde am văzut unul dintre cele mai originale şi mai autentice filme româneşti de până acum.

Nu ştiu dacă citiţi blogul www.groparu.ro (e mult mai funny conţinutul decât o arată titlul) dar dacă o să aveţi şansa să vedeţi filmul „Usturoi”, veţi primi o parte din stilul mucalit şi foarte haios al lui Radu, cel care a transpus în acest film o poveste foarte frumoasă despre plaiurile transilvănene.

Nu prea seamănă cu nimic din ce s-a făcut la noi până acum. E o combinaţie foarte fericită între un film artistic şi unul documentar, sub formă de interviuri pline de haz, cu câteva cadre de mare excepţie din Transilvania şi poate cel mai frumos video-ghid turistic care s-a realizat vreodată despre oraşul Cluj-Napoca.

„Am căutat să reprezentăm universul rural ardelenesc original și să ținem producția cât mai aproape de ceea ce își dorește publicul – umor frumos, personaje convingătoare, care nu pică în grobian și artificial”, spune Radu Băzăvan.

„Când ați văzut un film românesc, produs în ultimii 20 de ani, la care să poți merge cu copiii? Sau cu părinții? Sau un film la care bunicii sa-și ducă nepoții?„, întreba Radu Băzăvan la premieră. Noi, care am văzut filmul spunem că ACUM!

În acest moment, filmul „Usturoi” nu este distribuit în cinematografele din România, însă putem să deteminăm acest lucru, măcar noi ăştia care l-am văzut, apreciat şi gustat, prin scriituri de genul ăsta pe bloguri, să afle cât mai multă lume de el, pe Social Media (inclusiv pagina de Facebook a filmului) sau pe pagina IMDB a filmului.

Nu ştiu de cine depinde acest pas dar sunt convins că bob cu bob se umple sacul, iar cineva care trebuie va auzi de această producţie neaoşă românească, ce merită văzută de cât mai multă lume.

Aduceţi filmul „Usturoi” pe ecrane!

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.