9th iul.

O semifinală halucinantă

Şoc şi groază în prima semifinală de la World Cup dintre Brazilia şi Germania, un duel între echipele cu cele mai multe titluri mondiale şi foarte echilibrat, altă dată. Altă dată pentru că de data asta nemţii i-au căsăpit pe brazilieni cu un scor care putea şi fi mai sever decât acest 7-1 pentru Germania.

BraGERA fost o partidă care nu va fi uitată prea curând, începută echilibrat şi calm, neanunţănd nimic din ce avea să urmeze. Până la urmă, chiar dacă aveau două-trei absenţe foarte importante din echipa standard, Brazilia avea de partea ei publicul foarte efervescent, palmaresul şi jucători care sunt în stare să născocească oricând o execuţie, o fază, un gol.

De partea cealaltă, neiertătoarea Germanie, care a spulberat echipa Portugaliei, în grupe, venea cu o foame teribilă de trofee, iar după cum spuneam în postul anterior, înaintea meciului Brazilia-Germania din semifinale, cam venise vremea să ia un titlu mondial.

Revenind la meci, după o perioadă de început echilibrată, cine ar fi crezut că nemţii vor face un joc de tiki-taka cu brazilienii? Şi-a venit acel moment când bulgărele nemţesc a început să se rostogolească cu o viteză uluitoare, mărindu-se cu fiecare metru parcurs, precum un bulgăre de zăpadă şi să măture cu brazilienii, în stânga şi în dreapta.

Brazilienii nu cred că ştiau încă ce li se întâmpla, după un halucinant 0-5 doar în minutul 35 al primei reprize!!! Disperaţii de comentatori de la TVR srigau să se oprească meciul, semn că jena era deja prea mare şi pentru privitori, dar pentru sărmanii brazilieni…

Oricât de prost a jucat Brazilia la acest campionat şi – mai cu seamă – în acest meci, scorul final de 7-1 rămâne unul halucinant şi prea sever, echipa învinsă fiind totuşi marea Brazilie. În meciul cu Germania, Brazilia şi-a arătat încă odată valoarea slabă a lotului de la acest World Cup. Nu mă bucur că nemţii i-au zdrobit cu 7-1, însă, după jocul arătat, brazilienii ajunsese deja prea departe.

Se va vorbi mult despre acest meci şi se vor avansa diverse ipoteze pentru acest răsunător eşec al Braziliei, însă nici Scolari, bătrânul şi inventivul selecţioner brazilian, nici lipsa jucătorilor importanţi de la acest meci şi nici cei care au fost pe teren nu puteau sta în faţa unei echipe aât de determinate determinate precum cea a Germaniei. Brazilia s-a aflat doar în momentul nepotrivit şi la locul nepotrivit. Acelaşi deznodământ al unei partide se poate repeta doar odată la 50 de ani.

Cea de-a doua semifinală, programată azi, dintre Olanda şi Argentina, va întâri, oare, supremaţia fotbalului european asupra celui sud-american?

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.