26th iun.

Argentina ia viteză. Franța se conservă

O să trec repede peste jocurile de ieri din grupa E şi F, un galop pe care mi-l permit pentru că nu am semnat niciun contract cu vreun brand sau cu TVR-ul pentru cronicile şi pseudo-analizele pe care le fac aici, în propria ogradă. Alte priorităţi m-au ţinut departe de terenul de joacă.

Dar recuperez, având în vedere că mâine este zi liberă la Mondialul brazilian, prima de la startul din 12 iunie, odată cu ultimele jocuri din grupă. Despre ultimele jocuri din grupe, mâine, tot aici.

Messi1Jocurile Nigeria-Argentina 2-3Bosnia-Iran 3-1, din grupa F au deschis ziua de ieri. Au fost două meciuri cu goluri multe, încadrându-se bine în media mondialului brazilian, dar fără prea multe lucruri notabile de adăugat.

Câte două goluri marcate de Musa şi Messi, doi veri îndepărtaţi…foarte îndepărtaţi 🙂 Un Messi de care s-a spus că nu prea are golurile la el, atunci când vine la naţională, iată că reuşeşte să înscrie 4 goluri, până acum, la World Cup.

Orice ar fi făcut Nigeria şi oricât s-ar fi chinut, nu scăpa de confruntarea cu Franţa din optimi. Bosnia a reuşit, în cele din urmă, prima victorie la World Cup dar era prea târziu.

În concluzie, Argentina a crescut de la meci la meci dar încă depinde de jocul lui Messi. Urmează confruntarea cu Elveţia din optimi.

Honduras-Elveţia 0-3 şi Ecuador-Franţa 0-0, din grupa E

Înainte de ultimele meciuri din grupă, Elveţia se afla la egalitate de puncte cu Ecuador – echipa cu care se bătea pentru locul 2 – dar cu un golaveraj mai slab decât contracandidata sa. Deci, ca să fie sigură de calificare, trebuia să bată la scor Hondurasul, ceea ce a şi făcut, cu trei goluri ale micuţului Shaqiri, cu primul gol de pus în ramă – probabil cel mai frumos gol de la Cupa Mondială de până acum.

Pentru ca Ecuadorul să spere la calificare, mai trebuia ca Franţa – eventual – să nu se prezinte 😀 S-a prezentat dar s-a prezentat mai cu frâna de mână trasă în acest joc, având nişte forţe fizice de conservat pentru bătăliile care urmează. Prima dintre ele: jocul cu Nigeria din optimi.

Azi, la ora la care scriu aceste rânduri, deja s-au închieiat două meciuri, cele din grupa G şi urmează cele din grupa H care vor pune punct meciurilor din grupă. Despre acestea, poate mai pe larg, mâine.

Foto

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.