25th iun.

Un meci lipsit de bun simț și o calificare meritată a Greciei

Italia-Uruguay 0-1

Ah, cât am aşteptat meciul ăsta. Mi-am întrerupt tot ce făceam, numai să ajung acasă la meciul meciurilor, ce urma să decidă cine va ocupa locul 2, în ipoteza că echipa Costa Rica nu lua bătaie de la englezi, loc 2 care ducea la confruntarea cu Columbia.

Şi am aşteptat, am aşteptat ca să se întâmple ceva aproape 80 de minute. Nu speram la vreun spectacol nemaipomenit, dată fiind miza enormă a jocului dar antijocul italian a pus într-o lumină total nefavorabilă o partidă care putea avea măcar bun simţ. Am avut şi teatru, am avut şi muşcături. Mai puţin fotbal.

MuscaturaGolul Uruguay-ului din minutul 80 trimite o Italie dezolantă acasă. Italia a jucat bine primul meci, apoi s-a stins inexplicabil, de la meci la meci. Probabil că un mondial e destul de greu pentru unii. Prandeli, antrenorul Italiei şi Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal şi-au dat demisia. Onorabil.

Pe de altă parte, italienii sunt de condamnat că au jucat la 0-0, în meciul cu Uruguay, scor la care Italia se califica în optimi. Dar vorba lui Marius: nu poţi păcăli fotbalul la infinito. Îmi pare rău pentru Italia. Era echipa pe care am mizat la începutul mondialului brazilian că va câştiga World Cup. Am greşit, poate, în favoarea spectacolului ce va să vină, iar spectacolul e încă o pasăre rară pentru Italia.

Uruguay a împins cât a putut de mult mingea către poarta lui Buffon – mai mult ca sigur ultimul lui mondial – şi îşi merită calificarea în optimi, unde va întâlni o altă echipă sud-americană – Columbia.

Partida Columbia-Uruguay, din optimi, va fi un meci ca într-un cazan aflat sub presiune.

Costa Rica-Anglia0-0

Trebuie să recunosc că am stat mai mult cu ochii pe Italia-Uruguay şi nu am văzut foarte multe lucruri la Costa Rica-Anglia, un meci fără istorie pentru englezi şi confirmarea unei performanţe uluitoare pentru costaricani. Fotbal, frate: Costa Rica câştigă o grupă cu Italia, Anglia şi Uruguay – toate foste câştigătoare a Cupei Mondiale – dintre care Italia şi Anglia pleacă acasă. Cine ar fi crezut? Cam aşa arată un Mondial care se respectă.

Japonia-Columbia 1-4

Au urmat meciurile din grupa C, în care toate echipele aveau şanse să se califice, Columbia fiind deja calificată. Şi pentru că celălalt meci avea o miză mai mare, aici am zăbovit prea puţin. Ce am remarcat e că decarul stângaci columbian, James Rodríguez, le-a făcut jocul sud-americanilor şi a dat un super gol, iar Columbia arată foarte bine ca echipă, înaintea marii confruntări din optimi, cu Uruguay.

Grecia-Coasta de Fildeş 2-1 

Acesta a fost, până la urmă, meciul serii, deşi iniţial a fost destul de fragmentat. Grecii marchează foarte convenabil, chiar înainte de pauză, are trei bări pe parcursul întregului meci şi învinge Coasta de Fildeş cu un penalty, în ultimul minut, la un 11 metri – eu zic – destul de uşor acordat. Dar nu asta contează. Important e că s-au calificat meritat. Fără resentimente că ne-au eliminat la baraj, am ţinut pumnii Greciei aseară şi m-am bucurat că s-au calificat în optimi.

Iată cum o echipă a Greciei care a pornit greu mondialul brazilian şi a continuat ezitant, are un ultim meci din grupă foarte bun, iar acum poate prinde chiar şi sferturile, dacă trece de Costa Rica, în optimi. Ceea ce e foarte plauzibil, o echipă experimentată ca cea a Greciei putând pune capăt destrăbălării costaricane de la World Cup.

Aşadar, alte două optimi arată cam aşa: Columbia-Uruguay şi Costa Rica-Grecia.

Azi avem: Nigeria-Argentina şi Bosnia-Iran, de la ora 19.00, iar de la ora 23.00 se vor juca: Honduras-Elveţia şi Ecuador-Franţa.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.